Princesės salotos su vištienos krūtinėle ir marinuotais agurkais – nuostabus patiekalas, kuriame dera lengvumas, turtingas skonis ir sveiki ingredientai.
Šios salotos džiugina savo šviežumu ir tekstūrų įvairove, todėl yra mėgstamiausias pasirinkimas ant daugelio šeimų stalo.
Jos tinka tiek darbo dienos pietums, tiek šventiniam stalui, džiugina savo įvairove ir subalansuotumu.
Dėl švelnios vištienos ir traškių agurkų derinio šios salotos gali tapti tikra jūsų valgiaraščio žvaigžde, suteikiančia malonumą kiekvienam, kuris jų paragaus. Kartu su savo lengvumu jos gali papuošti bet kokią šventę ir patraukti svečių dėmesį patrauklia išvaizda bei harmoningu skoniu.
Sudedamosios dalys: 1:
- Sudedamosios dalys: virtos bulvės – 4 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- virtos vištienos krūtinėlės – 1 vnt;
- virti kiaušiniai – 6 vnt;
- marinuotas agurkas – 2 vnt;
- kietasis sūris – 200 g;
- prancūziškos garstyčios – 2 valg;
- majonezo – 200 g;
- acto – 3 šaukštai;
- cukraus – 2 šaukštai;
- druskos – ½ šaukštelio;
- vandens – 100 ml.
Salotų „Princesė” paruošimas:
Supjaustykite nedidelius svogūnus kubeliais, sumaišykite su druska, cukrumi, actu ir karštu vandeniu, palikite marinuotis 30 min. Vištienos krūtinėlę smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su pora šaukštų majonezo
. Virtas bulves sutarkuoti stambia tarka. Pirmąjį sluoksnį išklokite bulvėmis, ištepkite majonezu ir garstyčiomis
. Ant bulvių sluoksnio sudėkite vištienos krūtinėlę
.
Smulkiai supjaustykite marinuotus agurkus. Ant vištienos sluoksnio sudėkite marinuotus svogūnus, aptepkite majonezu
. Ant svogūnų sluoksnio sudėkite marinuotus agurkus, uždenkite majonezo tinkleliu. Virtus kiaušinius padalykite į baltymus ir trynius, trynius sutarkuokite smulkia tarka ant agurkų sluoksnio
. Trynių sluoksnį uždenkite majonezo tinkleliu, sūrį sutarkuokite smulkia tarka
.
Uždėkite sūrį ant trynių sluoksnio, jį prispauskite
. Sūrio sluoksnį
patepkite
majonezu, įtrinkite baltymus. Baltymų sluoksnį pabarstykite aguonomis arba sezamo sėklomis.
Gausite gražias šventines salotas „Princesė”. Šis patiekalas puikiai tinka įvairiems renginiams, yra sotus ir labai neįprastas.