Dilgėlių sriuba yra tradicinis rusų virtuvės patiekalas. Ji gaminama iš pavasarį nuskintų jaunų dilgėlių. Dilgėlių
sriuba turi turtingą istoriją. Senovėje dilgėlės buvo vienas pagrindinių maisto produktų. Jos buvo dedama į sriubas, salotas, iš jos gamintas pyragų įdaras. Dilgėlės buvo vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltinis, padedantis žmonėms išgyventi ilgą žiemą. Dilgėlių
sriuba buvo ypač aktuali valstiečių šeimose. Ji buvo ruošiama pavasarį, kai dilgėlės buvo maistingiausios ir naudingiausios. Šiandien dilgėlių sriuba tebėra populiari. Ji ruošiama iš dilgėlių, į sriubą dedama bulvių, morkų, svogūnų ir kitų daržovių.
Dilgėlių
sriuba
gali būti ir vegetariška, ir mėsiška.
Sudedamosios dalys: dilgėlės, dilgėlės, dilgėlės, dilgėlės, dilgėlės:
- Vanduo – 2 litrai;
- vištienos šlaunelės – 400 g;
- sausas daržovių sultinys – 1 valgomasis šaukštas;
- raudonėlio pipirai – 4 žirneliai;
- bulvės – 400 g;
- augalinis aliejus – 20 g;
- sviestas – 20 g;
- svogūnas – 100 g;
- morkos – 100 g;
- dilgėlių – ryšulėlis;
- krapų – ryšulėlis;
- petražolių – ryšulėlis;
- druskos – ½ šaukštelio.
Dilgėlių sriubos paruošimas:
Vištienos kumpį išvirkite vandenyje, kol suminkštės, į sultinį įpilkite sauso daržovių sultinio ir raudonėlio pipirų, išmaišykite. Sultinį virkite 30 minučių, tuo metu nuluptas bulves supjaustykite kubeliais, smulkiai supjaustykite svogūnus
, smulkiai supjaustykite žalius svogūnus, petražoles ir krapus
.
Morkas sutarkuokite stambia tarka.
Iš sultinio išimkite vištienos kumpį ir raudonėlio pipirus, į jį pasiųskite bulves, virkite 12-15 minučių. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir augalinį aliejų, porą minučių pakepinkite svogūnus
. Į svogūnus sudėkite morkas, kartu kepkite 3 minutes. Prie bulvių sudėkite apkepą, tada sudėkite dilgėles, žaliuosius svogūnus, krapus ir petražoles
. Sūdykite sultinį, virkite, kol užvirs. Nuimkite kumpio mėsą, sudėkite ją į sriubą ir išmaišykite. Sriubą pavirkite vos minutę, tada palikite ją pastovėti po dangčiu.

Gausite kvapnią šviesią dilgėlių sriubą. Tai gera alternatyva įprastai sriubai.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

