Salotos su bulvėmis ir grybais yra tradicinis patiekalas, kuriame dera paprastumas, prieinamumas ir turtingas skonis. Šios salotos gali būti ir šaltas užkandis, ir visavertis antrasis patiekalas. Jos puikiai tinka šventiniams stalams, šeimos pietums ir net kasdieniam valgiaraščiui, nes jas galima lengvai paruošti iš anksto ir patiekti atšaldytas.
Pagrindiniai salotų ingredientai yra bulvės ir grybai
.
Bulvės suteikia patiekalui širdingumo ir tekstūros, o grybai – sodraus skonio ir aromato. Naudojant įvairių rūšių grybus, pavyzdžiui, miško grybus arba pievagrybius, atsiveria plačios kulinarinio kūrybiškumo galimybės ir galima keisti pagaminto patiekalo skonį ir aromatą.
Virtos bulvės kartu su keptais ar marinuotais grybais sukuria nuostabų tekstūrų derinį.
Sudedamosios dalys:
- bulvės – 2 vnt;
- kiaušiniai – 4 vnt;
- grybai – 400 g;
- druskos – žiupsnelis;
- agurkai – 2 vnt;
- žaliosios salotos;
- pomidorų – 2 vnt;
- paprika – ½ vnt;
- majonezas;
- česnakas – 3 skiltelės.
Salotų „Marusya” paruošimas:
Virtas bulves sutarkuojame stambia tarka, pasūdome, pagardiname pipirais ir aptepame majonezu. Susmulkinkite česnaką ir pridėkite prie bulvių
. Grybus supjaustykite nedideliais kubeliais ir kepkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol išgaruos skystis ir įgaus auksinę spalvą. Ant bulvių sluoksnio sudėkite keptus grybus, stambia tarka sutarkuokite agurkus
. Agurkų sluoksnį užtepkite majonezu, ant jo sutarkuokite virtus kiaušinius. Kietai virtus kiaušinius aptepkite majonezu, ant kiaušinių sluoksnio dėkite salotų lapus.
Salotų lapų sluoksnį uždenkite majonezo tinkleliu
.
Smulkiai supjaustykite saldžiąją papriką ir pomidorą ir pabarstykite ant salotų viršaus.
Gauname ryškias salotas, kurios tinka šventėms. Jas taip pat galima valgyti kasdien vakarienei ar pietums.