Daržovių sriubose yra daug maistingųjų medžiagų, pavyzdžiui, vitaminų, mineralų ir skaidulų. Jose gali būti mažai kalorijų, tačiau jos vis tiek yra gana maistingos, todėl jos yra geras pasirinkimas žmonėms, stebintiems savo svorį.
Daržovių sriubos padeda pagerinti virškinimą, nes jose yra daug ląstelienos
.
Jos taip pat padeda palaikyti vandens balansą organizme ir gali sumažinti tam tikrų ligų, pavyzdžiui, širdies ir kraujagyslių bei vėžio, riziką. Verta
nuolat virti daržovių sriubas, nes nuo to priklauso jūsų šeimos sveikata.
Papasakosime, kaip pasigaminti skanią daržovių sriubą
Ingredientai: 1:
- Svogūnas – 2 vnt;
- morkos – vnt;
- česnako – 2 skiltelės;
- bulvės – 2 vnt;
- kopūstai – 150 g;
- druska – 1 valgomasis šaukštas;
- juodųjų pipirų – ½ šaukštelio;
- daržovių prieskonių – 1 šaukštelis;
- lauro lapų – vnt;
- ryžiai – 4 šaukštai;
- šaldytos daržovės – 300 g;
- vandens – 1,7 litro
- augalinis aliejus – 3 šaukštai.
Daržovių sriubos paruošimas:
Supjaustykite nedidelį svogūną kubeliais ir porą minučių pakepinkite keptuvėje su trupučiu aliejaus. Morkas smulkiai supjaustykite, sudėkite prie svogūnų, česnako skilteles pertrinkite per presą ir pakepinkite
2 minutes, išmaišykite. Nuluptas bulves supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite prie svogūnų ir morkų. Smulkiai susmulkinkite kopūstus ir sudėkite juos į puode esančias daržoves
. Mišinį pasūdykite, įberkite juodųjų pipirų ir daržovių prieskonių su lauro lapu. Ryžius nuplaukite ir sudėkite prie daržovių, taip pat šaldytas daržoves
. Į puodą supilkite vandenį, augalinį aliejų, sriubą virkite ant silpnos ugnies po dangčiu 25-30 minučių.
Į sriubą taip pat galite supjaustyti žalumynus, juos įdėkite prieš visą patiekalo virimą. Gausite sočią sriubą su daug daržovių.