Salotos „Švelnumas” – nuostabus patiekalas, kuriame dera ryškūs skoniai ir tekstūros, ir kuris tikrai papuoš bet kurį stalą. Šiose salotose harmoningai dera švelni vištienos mėsa, džiovintų slyvų saldumas ir traškūs graikiniai riešutai, sukurdami unikalią skonių paletę, kuri pradžiugins ir nustebins jūsų svečius.
Šių salotų istorija siekia tradicinę rusų ir Rytų Europos virtuvę, kurioje džiovinti vaisiai ir riešutai dažnai buvo naudojami kartu su mėsa.
Salotų su džiovintomis slyvomis, graikiniais riešutais ir vištiena paruošimas yra gana paprastas, todėl jomis gali mėgautis bet kuris kulinaras: nuo pradedančiųjų iki patyrusiųjų.
Ingredientai: – Slyvos, slyvos, džiovintos slyvos, slyvos, džiovintos slyvos, slyvos, džiovintos slyvos, slyvos, slyvos, slyvos, slyvos, slyvos, slyvos:
- Vištienos krūtinėlė;
- kietasis sūris;
- džiovintos slyvos;
- graikiniai riešutai;
- apelsinas;
- majonezas;
- druska.
Salotų „Švelnumas” paruošimas:
Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į salotinę. Išvirkite vištienos krūtinėlę ir supjaustykite nedideliais kubeliais, taip pat sudėkite į salotas
. Smulkiai
supjaustykite
džiovintas slyvas ir sudėkite į salotas
.
Taip pat supjaustykite apelsiną, paskrudinkite susmulkintus graikinius riešutus, sudėkite į salotas
. Į salotas įdėkite majonezo, pasūdykite ir gerai išmaišykite
.

Gautos skanios salotos, kurios tinka kaip šventinis užkandis. Į jas, jei norite, galite įdėti kitų produktų.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

