Salotos su rūkyta vištiena ir mandarinais – ryškus ir originalus patiekalas, kuriame dera harmoningi skonio elementai, pasižymintis ne tik patrauklia išvaizda, bet ir stebėtinai įvairiapusiška tekstūra. Ši kulinarinė kompozicija puikiai tinka tiek kasdieniam stalui, tiek šventiniams renginiams, paįvairindama ir suteikdama gaivumo bet kokiai šventei
. Rūkyta vištiena suteikia salotoms sodraus ir šiek tiek aštraus skonio, o mandarinai suteikia saldumo, sukurdami neįprastą, bet labai harmoningą derinį.
Pagrindiniai ingredientai, tokie kaip vištiena ir mandarinai, yra prieinami ir gali būti papildyti daugeliu kitų produktų. Tai leidžia sukurti unikalius variantus, atitinkančius kiekvieno skonio pageidavimus.
Sudedamosios dalys:
- Rūkyta vištiena – 1 vnt;
- mandarinai – 4 vnt;
- svogūnas – ½ vnt;
- cukraus – ½ šaukštelio;
- 6 % obuolių sidro acto – 2 šaukšteliai;
- majonezo – 1 valgomasis šaukštas;
- druskos – žiupsnelis.
Salotų su rūkyta vištiena ir mandarinais paruošimas:
Supjaustykite nedideliais kubeliais svogūnus, sumaišykite su obuolių actu ir marinuokite 10 min. Rūkytą vištieną supjaustykite ne per smulkiai, sudėkite į salotinę
. Mandarinus nulupkite, padalykite skiltelėmis ir kiekvieną jų perpjaukite pusiau, uždėkite ant vištienos. Iš svogūnų nukoškite actą ir sudėkite juos į salotas, pagardinkite majonezu, druska.

Gaunasi neįprastos sultingos kelių ingredientų salotos. Jos puikiai tinka šventėms kaip užkandis.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

