Jei dievini obuolių pyragus, būtinai pradžiugink savo artimuosius šiuo pyragu.
Pyragui reikės:

- Reikės: 150 ml pieno;
- 250 g miltų;
- trijų kiaušinių;
- 120 g sviesto;
- raugo arba kepimo sodos;
- 150 g cukraus;
- vanilino.
Įdarui:
- Įdarui: 3 obuolius;
- citrinos sulčių;
- kelis šaukštus cukraus;
- ištirpinto sviesto;
- abrikosų uogienės skoniui paryškinti;
- cinamono, jei reikia.

Paruošimo etapai
1. Nulupkite obuolius ir supjaustykite plonais griežinėliais. Kad nepatamsėtų, apšlakstykite citrinos sultimis. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir cukrų ir sudėkite obuolius.
2. Sudėkite abrikosų uogienę ir cinamoną. Maišykite įdarą, kol obuoliai pradės karamelizuotis. Kol jie kepa, sumaišykite kiaušinius su cukrumi, vanile ir žiupsneliu druskos.
3. Maišytuvu išplakite kiaušinių masę iki baltumo. Tada supilkite ištirpintą sviestą, pieną ir persijokite miltus bei kepimo miltelius / sodą.
4. Tešla turi būti vientisos konsistencijos – nedėkite per daug miltų ir kruopščiai išmaišykite. Supilkite jį į formą ir ant viršaus išdėliokite karamelizuotus obuolius.

5. Kepimo laikas – iki 45 minučių. Stebėkite, ar pyragas iškepęs, ir patikrinkite, ar nėra drėgmės, smeigtuku.
6. Paruoštą desertą pabarstykite cukraus pudra.
Kaip matote, receptas paprastas, tačiau skonis pranoks jūsų lūkesčius. Išbandykite!

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

