Švelnūs, aromatingi varškės paplotėliai

„Vatrushki” su varške yra ne tik desertas, bet ir tikra kulinarijos klasika, primenanti namus ir vaikystę. Dėl minkštos tešlos ir vanilės skonio varškės įdaro jie yra nepaprastai skanūs. Juos paruošti nėra sudėtinga, o rezultatas patiks visiems.

Tešlos ingredientai:

  • Reikės: 125 ml pieno;
  • 10 g šviežių mielių (arba 3 g sausų mielių);
  • 1 kiaušinis;
  • 40 g sviesto;
  • 300-330 g miltų;
  • 40 g cukraus;
  • 10 g vanilinio cukraus;
  • ⅓ šaukštelio druskos.

Įdarui:

  • Įdarui: 250 g varškės;
  • 1 kiaušinis;
  • 2 šaukštai cukraus (pagal skonį);
  • 5 g vanilinio cukraus (1 šaukštelis);
  • 50 g sultenių (neprivaloma).

Riebalams:

  • 1 kiaušinio trynį;
  • 2 šaukštai pieno.

Paruošimas:

  1. Iš pradžių į nedidelį indą suberiame mieles su šaukštu cukraus, užpilame šiltu pienu (apie 35 laipsnių Celsijaus) ir paliekame 10 min. Kai paviršiuje atsiranda putų, vadinasi, mielės suaktyvėjo.
  2. Įmaišome druską, likusį cukrų, vanilinį cukrų ir ištirpintą sviestą. Palaipsniui įmaišykite miltus, išminkydami minkštą tešlą. Perkelkite į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite kilti 40-50 minučių.
  3. Padalykite tešlą į 8 dalis, kiekvieną iškočiokite į rutuliuką. Paskleiskite juos ant kepimo skardos ir kelioms minutėms uždenkite maistine plėvele. Po to kiekvieno rutuliuko centre aliejumi patepta stikline padarykite įdubimą.
  4. Varškę sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įdėkite sultenių, jei naudojate, ir kruopščiai išmaišykite arba suplakite mikseriu iki vientisos masės. Šį įdarą paskirstykite į tešlos įdubas.
  5. Patepkite vatruškius kiaušinio trynio ir pieno mišiniu. Dėkite juos į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 20-25 minutes, kol įgaus auksinę plutelę.

Taip gausite vatruškius su minkšta tešla, aromatingu varškės įdaru ir rausva plutele, idealiai tinkančius prie arbatos ar pieno.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *