Grietinės suktinukai su obuoliais – dangiška palaima

Iš grietinės tešlos iškepti obuolių suktinukai būna neįtikėtinai minkšti ir aromatingi. Šis patiekalas idealiai tinka greitai paruošti, nes nereikalauja sudėtingų ingredientų ar ilgo darbo virtuvėje.

Tešlos ingredientai:

  • Reikės: 350 g miltų;
  • 200 g sviesto arba margarino;
  • 200 g grietinės;
  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus;
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: 4-5 vidutinio dydžio obuoliai;
  • 150 g cukraus;
  • 2 šaukštai citrinos sulčių;
  • citrinos žievelės, cinamono, sultenių – pagal pageidavimą.

Paruošimas:

Sviestą, grietinę ir vanilinį cukrų išmaišyti iki vientisos masės. Tada suberti miltus, persijotus su kepimo milteliais, pradedant nuo pusės jų ir palaipsniui dedant likusius. Tešlą minkyti, kol ji taps minkšta ir nelips prie rankų.

Įdarui obuolius sutarkuokite stambia tarka, supilkite citrinos sultis, suberkite cukrų ir pasirinktinai prieskonius arba sultenes.

Tešlą iškočiokite į 15×30 cm dydžio stačiakampį (neiškočiokite per plonai). Į vidurį sudėkite įdarą ir atsargiai apvyniokite tešlą iš pradžių iš vieno krašto, paskui iš kito. Gautą vyniotinį supjaustykite 4-5 cm pločio gabalėliais. Viršų galite patepti plaktu kiaušiniu, kad apskrudtų.

Suktinukus kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 25-35 minutes, kol paruduos. Jei norite, prieš patiekdami pabarstykite paruoštus suktinukus cukraus pudra.

Šie obuolių suktinukai su grietinės tešla – puikus skanėstas greitam arbatos vakarėliui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *