Vėsiau nei bet koks pyragas ir lengvai pagaminamas.

Šis citrinų pyragas su lengvu kremu ir citrusinių vaisių skoniu – puikus desertas mėgstantiems švelnios tekstūros ir ryškios rūgšties kepinius. Jis toks skanus, kad net nesinorės kepti torto.

Kremo ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: 1 kiaušinis;
  • 50 g cukraus;
  • žiupsnelis druskos;
  • 20 g krakmolo;
  • 1 citrinos žievelės;
  • pusės citrinos sulčių;
  • 200 ml pieno;
  • 25 g sviesto.

Tešlos ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: 3 kiaušiniai;
  • 150 g cukraus;
  • 10 g vanilinio cukraus;
  • 50 g grietinės;
  • 150 ml augalinio aliejaus;
  • 250 g miltų;
  • 15 g kepimo miltelių;
  • cukraus pudros papuošimui;
  • migdolų žiedlapių arba riešutų (nebūtina).

Paruošimas:

Įmaišykite visus ingredientus: kiaušinį, cukrų, krakmolą, pieną, citrinos žievelę ir sultis. Dėkite mišinį ant viryklės, užvirinkite, tada sumažinkite ugnį. Nuolat maišydami plakikliu virkite kremą, kol jis sutirštės. Tada nukelkite nuo ugnies, sudėkite sviestą ir kruopščiai išmaišykite. Uždenkite kremą maistine plėvele, kad nesusidarytų plutelė, ir palikite atvėsti.

Tešlai išplakite kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sudėkite grietinę, augalinį aliejų, kepimo miltelius, persijotus miltus ir išmaišykite iki vientisos masės.

Supilkite tešlą į formą, išlyginkite paviršių mentele. Kad būtų patogiau, atvėsusį kremą perkelkite į konditerinį maišelį ir išspauskite jį grotelių forma ant tešlos viršaus. Jei norite, pabarstykite viršų migdolų žiedlapiais arba riešutais.

Pyragą kepkite 180 °C temperatūroje apie 40 minučių, kol taps auksinis. Paruoštą pyragą apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.

Šis citrininis pyragas su kremu yra lengvas, lengvas ir aromatingas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *