Jei mėgstate konservuoti, bet nenorite vargti, šis receptas skirtas jums.
Ko jums reikės:

- 1 kg pomidorų;
- dviejų paprikų;
- dviejų svogūnų;
- česnako galvutės;
- prieskoninių žolelių (krapų ir bazilikų);
- 1 litras vandens;
- 4 šaukštai cukraus;
- 2 šaukštai druskos;
- 50 ml acto;
- prieskonių (lauro lapų, pipirų, kalendros ir kt.).
Virimo etapai:

1. Užvirinkite vandenį su cukrumi, druska ir prieskoniais. Užvirus supilkite actą ir nukelkite nuo ugnies.
2. Leiskite marinatui atvėsti. Nuo pomidorų bet kokiu būdu pašalinkite odeles (galite padaryti įpjovas ir pomidorus užpilti verdančiu vandeniu). Įsitikinkite, kad jos liko nepažeistos.
3. Nulupkite paprikas ir supjaustykite jas griežinėliais. Taip pat reikia susmulkinti svogūną ir česnaką.
4. Sudėkite paprikas, svogūnus, česnakus į dubenį ir atsargiai perkelkite pomidorus.
5. Ant viršaus pabarstykite susmulkintomis žolelėmis.
6. Užpilkite daržoves marinatu ir palikite 24 valandas kambario temperatūroje. Po 24 valandų įdėkite į šaldytuvą.

Jei norite, galite pridėti aitriųjų paprikų ir kai kurių kitų daržovių. Jums patiks šis skanus pomidorų užkandis!

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

