Labai traškūs marinuoti agurkai iš stiklainio

Šiame recepte nenaudojami jokie nereikalingi produktai. Tik minimalus kiekis, būtinas marinuotų agurkų skoniui ir traškumui išgauti. Štai ko jums reikia:

agurkų;

prieskoninių žolelių;

česnako;

karčiųjų pipirų.

Nuplaukite žalumynus (krienų, vyšnių, serbentų lapus) ir agurkus. Sudėkite į stiklainius. Įdėkite po porą česnako skiltelių, krapų, petražolių ir pipirų. Užpildykite stiklainius agurkais.

Paruoškite tirpalą. Sumaišykite litrą šalto vandens su druska (2 šaukštai). Palaukite, kol kristalai ištirps, ir užpilkite skystį ant ruošinių. Uždenkite dangteliu ir padėkite vėsioje vietoje 2,5 dienos. Jau po to agurkai bus valgomi. Tačiau jei norite juos paruošti žiemai, reikia juos konservuoti. Tam sūrymą nusunkite į puodą ir užvirinkite. Supilkite į stiklainius, užsukite dangteliais ir palikite atvėsti. Preparatas ilgai laikomas šaldytuve. Paruošti vartoti galima po septynių dienų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *