Visų mėgstama „Šuba” su tinginiu receptu

Silkė po kailiu – tai salotos, kurios visada buvo vertinamos dėl savo paprastumo ir įdomaus, pikantiško skonio. Tačiau ne visada yra laiko jas paruošti, laukti, kol išvirs daržovės, o tada išdėlioti visus sluoksnius. O ir visada norisi ko nors neįprasto. Siūlome jums ne mažiau įdomią kailinių alternatyvą, supaprastintą versiją. Jai reikės:

  • Reikės: 2 burokėlių;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 svogūno;
  • 1 šaukštelio cukraus;
  • 1 valgomasis šaukštas acto;
  • 200 ml verdančio vandens;
  • 200 g silkės;
  • 2 valg. šaukštai majonezo;
  • petražolių;
  • druska, pipirai.

Burokėlius virkite 15 minučių, tada greitai atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais. Išvirkite kiaušinius, palaukite, kol jie atvės, ir panašiai supjaustykite. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, sudėkite į dubenį. Supilkite į jį cukrų, supilkite actą ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palaukite 5 minutes ir nusunkite vandenį.

Iš žuvies išimkite visus kaulus ir smulkiai supjaustykite. Taip pat susmulkinkite petražoles. Visus produktus sumaišykite dubenyje, įberkite druskos, pipirų, įpilkite majonezo ir gerai išmaišykite. Dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kad prisitrauktų.

Originalios salotos paruoštos patiekti. Naudokite jas kasdieniame arba šventiniame valgiaraštyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *