Genialiai paprastos salotos, pagamintos iš skardinės žirnelių ir keleto kitų ingredientų.

Žalieji žirneliai nėra labai paklausūs kasdieniame valgiaraštyje. Kartais jų dedama į salotas, bet tik į klasikines: alyvuogių, vinegreto. Tačiau juk šis produktas yra naudingų medžiagų lobynas. Ir jo turi būti racione. Kad jo neuždusintumėte švariai, galite jo dėti į salotas. Receptai labai paprasti.

Paprasčiausias variantas:

  • 180 g konservuotų žirnelių;
  • 1 morkos;
  • 3 kiaušiniai;
  • 1 skiltelė česnako;
  • ryšulėlis krapų;
  • 1 žalias svogūnas;
  • ½ šaukštelio druskos;
  • 1 valgomasis šaukštas 9% acto;
  • 1 šaukštelis garstyčių;
  • 200 ml augalinio aliejaus.

Žingsnis po žingsnio:

Iš stiklainio į indą išpilkite apie 70 ml skysčio. Likusią dalį galima visiškai išpilti. Perpilkite stiklainio turinį į salotinę.

Morkas sutarkuokite ir nulupkite smulkia tarka. Išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir nulupkite. Supjaustykite nedideliais kubeliais. Visus produktus perkelkite į salotinę.

Česnaką pertrinkite per spaudiklį, krapus ir žaliuosius svogūnus susmulkinkite. Siųskite į salotinę. Viską pabarstykite pipirais.

Į dubenį supilkite žirnelių ir acto skystį, įberkite druskos, garstyčių ir viską sutrinkite mikseriu. 40 sekundžių. Supilkite augalinį aliejų ir dar porą minučių palaikykite blenderį. Mišiniu užpilkite salotas ir išmaišykite. Taip gaunasi sveikos salotos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *