Žalieji žirneliai nėra labai paklausūs kasdieniame valgiaraštyje. Kartais jų dedama į salotas, bet tik į klasikines: alyvuogių, vinegreto. Tačiau juk šis produktas yra naudingų medžiagų lobynas. Ir jo turi būti racione. Kad jo neuždusintumėte švariai, galite jo dėti į salotas. Receptai labai paprasti.

Paprasčiausias variantas:
- 180 g konservuotų žirnelių;
- 1 morkos;
- 3 kiaušiniai;
- 1 skiltelė česnako;
- ryšulėlis krapų;
- 1 žalias svogūnas;
- ½ šaukštelio druskos;
- 1 valgomasis šaukštas 9% acto;
- 1 šaukštelis garstyčių;
- 200 ml augalinio aliejaus.
Žingsnis po žingsnio:
Iš stiklainio į indą išpilkite apie 70 ml skysčio. Likusią dalį galima visiškai išpilti. Perpilkite stiklainio turinį į salotinę.

Morkas sutarkuokite ir nulupkite smulkia tarka. Išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir nulupkite. Supjaustykite nedideliais kubeliais. Visus produktus perkelkite į salotinę.
Česnaką pertrinkite per spaudiklį, krapus ir žaliuosius svogūnus susmulkinkite. Siųskite į salotinę. Viską pabarstykite pipirais.

Į dubenį supilkite žirnelių ir acto skystį, įberkite druskos, garstyčių ir viską sutrinkite mikseriu. 40 sekundžių. Supilkite augalinį aliejų ir dar porą minučių palaikykite blenderį. Mišiniu užpilkite salotas ir išmaišykite. Taip gaunasi sveikos salotos.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

