Yra daugybė salotų receptų. Net vienas jų turi kelis paruošimo variantus. Sudėtis gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo regiono. Vis dėlto pagal produktų rinkinį galima pasakyti, iš kur salotos kilusios. Pavyzdžiui, graikai labai mėgsta dėti alyvuogių, o italai – sūrių. Suomių ir norvegų pagrindinė sudedamoji dalis yra silkė, o saldžių vaisių salotas mėgsta pietų tautos.
Gausias mėsos salotas renkasi vokiečiai. Konservuoti produktai kaip sudedamosios dalys naudojami NVS šalyse. Pasirodo, kad ir koks būtų receptas, jame bus tam tikram regionui būdingų produktų.

Jei jums nusibodo įprastos salotos, siūlome išbandyti labai įdomią patiekalo versiją. Tai vokiškos salotos, o joms paruošti reikės:
- Reikės: 600 g bulvių;
- 2,5 šaukštelio druskos;
- 6 vnt. marinuotų agurkų;
- 200 g konservuotų žirnelių;
- 200 ml saulėgrąžų aliejaus;
- 1 kiaušinis;
- 1 šaukštelis cukraus;
- 1 valgomasis šaukštas bavariškų garstyčių;
- 2 skiltelės česnako;
- ½ citrinos.
Į puodą supilkite vandenį, užvirinkite, pasūdykite šaukšteliu druskos ir suberkite bulves. Virkite, kol suminkštės. Susmulkinkite kopūstus, įberkite šaukštelį druskos, šiek tiek sutrinkite rankomis. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir užpilkite verdančiu vandeniu.
Bulves nusausinkite, atvėsinkite ir supjaustykite ketvirčiais. Sudėkite jas prie kopūstų. Agurkus supjaustykite lėkštelėmis ir pridėkite prie daržovių. Į tą pačią vietą suberkite svogūnus, žirnelius.

Paimkite dubenį, supilkite liesą aliejų, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, suberkite cukrų ir garstyčias. Česnaką sutrinkite presu ir įmaišykite į padažą. Išspauskite citrinos sultis ir viską sutrinkite mikseriu iki baltumo. Užpilkite salotas padažu ir išmaišykite. Rezultatas – sočios, sveikos salotos, kurias galima naudoti kaip garnyrą.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

