Užkandžiui pagaminti reikės burokėlių ir keptuvės.

Taip pat dar reikia paimti:
Taip pat reikės: 1 svogūno;
1 šaukštelio cukraus;
2 valgomųjų šaukštų pomidorų pastos;
100 ml vandens arba pomidorų sūrymo;
žolelių;
druska;
prieskoniai.
Šių produktų reikia trims burokėliams. Jis turi būti tamsios spalvos, kad skonis jaustų ryškų saldumą, sultingumą. Nuo to priklausys viso patiekalo skonis.

Burokėliai nuplaunami, nulupami ir stambiai sutarkuojami. Svogūną supjaustykite kubeliais ir perkelkite į keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite, kol suminkštės.
Sudėkite burokėlius ant svogūnų, išmaišykite ir palikite troškintis ant silpnos ugnies. Prieš tai reikia pabarstyti cukrumi ir druska. Virkite 7 minutes. Pabarstykite prieskoniais, žolelėmis, įdėkite pomidorų pastos. Leiskite troškintis 10-15 minučių. Dėl aštrumo galima įdėti česnako.

Patiekiama kaip karštos salotos arba šaltas užkandis. Tinka su virtais kiaušiniais. Juos reikia perpjauti per pusę arba griežinėliais ir išdėlioti aplink salotas. Tinka bet koks garnyras. Geriausia – bet kokio pavidalo bulvės.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

