Jei mėgstate silkę po kailiu, bet norite kažko naujo, pakeiskite silkę skumbre. Pasirodys skanios, sočios salotos, vertos užimti vietą ant šventinio stalo.

Jos paruošiamos paprastai:
- 500 g burokėlių;
- 2 rūkytos skumbrės filė;
- 4 kiaušiniai;
- 200 g morkų;
- 400 g bulvių;
- 150 g majonezo.
Išvirkite bulves su lupenomis, nepamiršdami pasūdyti vandens. Atvėsinkite, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Įpilkite šiek tiek majonezo ir išmaišykite. Paimkite lėkštę ir ant jos lygiu sluoksniu išdėliokite bulves.

Vieną skumbrės dalį supjaustykite smulkiai, kitą – stambiai. Ant bulvių sluoksnio dėkite supjaustytąją. Ant viršaus – plonai supjaustytą raudonąjį svogūną. Šį sluoksnį papuoškite majonezo tinkleliu.
Išvirkite morkas ir jas sutarkuokite. Išklokite naują sluoksnį ir uždenkite majonezo tinkleliu. Burokėlius taip pat reikėtų išvirti ir sutarkuoti. Išklokite dar vieną sluoksnį. Užbaigti patiekalą su virtais tarkuotais kiaušiniais. Norint papuošti, salotų centre reikia išdėlioti antrąją skumbrės eglutės dalį. Viskas, patiekalas paruoštas papuošti stalą ir nustebinti svečius savo ryškiu skoniu.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

