Puikus marinuotų agurkų receptas

Daržovių ruošimas žiemai yra nelengvas darbas, ypač jei jas reikia konservuoti. Tačiau kai šaltuoju metų laiku mėgaujatės šiais skanėstais, suprantate, kad ne veltui sugaišote laiko. Tokie traškūs marinuoti agurkai pasirodo, tiesiog skanėstas. Be to, mūsų siūlomas receptas labai paprastas. Jokios sterilizacijos ir verdančio vandens.

Produktų sąrašas:

  • 3 kg agurkų;
  • 3 litrai vandens;
  • 6 šaukštai akmens druskos;
  • 400 g cukraus;
  • 960 ml 9 % acto;
  • 2 šaukšteliai garstyčių sėklų;
  • 3 lauro lapai.

Žingsnis po žingsnio:

  1. Sudėkite agurkus į dubenį ir užpilkite šaltu vandeniu. Palikite 2 valandas. Taip daržovės taps traškios.
  2. Nuplaukite agurkus ir nupjaukite jų galiukus. Juos stambiai supjaustykite. Jei jie labai maži, perpjaukite juos į dvi dalis.
  3. Į didelį puodą supilkite 3 litrus vandens ir pastatykite ant viryklės.
  4. Suberkite cukrų, druską, garstyčių sėklas ir lauro lapą.
  5. Palaukite, kol skystis užvirs, ir supilkite 360 ml acto. Palaukite, kol vėl užvirs.
  6. Perkelkite agurkus į marinatą. Maišykite, kol agurkai pabals. Matuokite 3 minutes ir įjunkite ugnį.
  7. Sterilizuokite stiklainius. Pripildykite juos agurkais. Užpilkite marinatu.
  8. Uždenkite dangteliais ir apverskite stiklainius aukštyn kojomis, uždėję ant kaklelių. Šiltai suvyniokite ir palikite atvėsti.

Laikykite stiklainius rūsyje arba kambario temperatūroje. Jie visą laiką bus traškūs, net jei ilgai stovės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *