Daugelis žmonių vengia brokolių, nes mano, kad jie neskanūs. Tačiau jei tinkamai paruošite brokolius, jie atsivers visai kitu kampu. Pavyzdžiui, jo pagrindu galite paruošti salotas – lengvą, maistingą patiekalą, kuris ilgam suteiks sotumo jausmą. Jame gausu vitaminų ir kalcio, kurie būtini rudenį ir žiemą. Jai paruošti užtruksite vos 10 minučių. Tai gali būti savarankiškas patiekalas arba priedas prie pagrindinio raciono. Sujungus su brynza gaunamas įdomus skonis.

Paruošti imti:
- 400 g brokolių;
- 4 kiaušinių;
- 130 g bryndzos;
- ½ raudonojo svogūno;
- ryšulėlį krapų;
- 1 šaukštelis vyno acto.
Padažas:
- natūralaus jogurto;
- 1 valgomasis šaukštas majonezo;
- 2 skiltelės česnako;
- Provanso žolelių;
- pipirų mišinys.

Jei turite šviežių brokolių, padalykite juos žiedynais ir 3-4 min. pavirkite lengvai pasūdytame vandenyje. Šaldytą siųskite į mikrobangų krosnelę, į dubenį įpilkite šiek tiek vandens. Virtą kopūstą šiek tiek susmulkinkite.
Svogūną supjaustykite kubeliais, užpilkite vyno actu ir palikite šiek tiek pastovėti. Išvirkite kiaušinius, supjaustykite kubeliais. Tokiu pat būdu susmulkinkite bryndzą. Susmulkinkite krapus.
Sumaišykite jogurtą, majonezą ir prieskonius. Įdėkite spaustą česnaką ir išmaišykite.

Sudėkite visus produktus į salotas. Iš svogūnų nuvarvinkite actą. Apšlakstykite padažu ir išmaišykite. Galite įdėti graikinių riešutų, sėklų. Naudingos vitamininės salotos paruoštos.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

