Aromatingi, sultingi, švelnūs kotletai – klasikinio patiekalo analogas

Kotletai neįprastu pavadinimu „Paukščių pienas” patrauks dėmesį ne tik savo skoniu, bet ir paruošimo procesu. Šio patiekalo paslaptis – traškios plutelės ir minkšto įdaro derinys, todėl kotletai išties neįprasti.

Jiems pagaminti reikės šių produktų:

  • kilogramo maltos kiaulienos ir jautienos;
  • 100 ml pieno;
  • didelio svogūno;
  • 100 g baltos duonos (be plutos);
  • prieskonių, druskos ir juodųjų pipirų.

Tešlai reikia paimti pusę puodelio miltų, ant peilio galo užberti sodos, apie 100 g neriebaus majonezo ir du kiaušinius. Įdarui naudojame 100 g kietojo sūrio, 100 g sviesto, ryšulėlį krapų ir porą virtų kiaušinių. Nepamirškite pakelio džiūvėsėlių duonai paskaninti.

Kepimo procesas susideda iš kelių etapų. Pirmiausia duoną suminkštinkite piene, tada kruopščiai sumaišykite su malta mėsa, įberkite prieskonių. Įdarui visi ingredientai (išskyrus krapus) ištrinami, o krapai susmulkinami. Tešlai visi ingredientai sutrinami šakute.

Iš maltos mėsos suformuokite nedideles tortilijas, į kiekvienos jų vidurį dėkite po šaukštą faršo, apvyniokite malta mėsa ir padarykite kotletą. Tą patį padarykite su likusia maltos mėsos dalimi. Po to kotletus pamirkykite tešloje, paskui džiūvėsėliuose ir kepkite iš abiejų pusių ant didelės ugnies apie 5 min.

Norint išgauti norimą traškią plutelę, paruošti kotletai išdėliojami ant kepimo skardos ir 15-20 min. kepami orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių pagal Celsijų.

Taip gauname skanius ir sultingus kotletus su traškia plutele ir švelniu įdaru, kurie puikiai papuoš bet kokį stalą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *