Kaip krapai ir aliejus paprastas keptas bulves paverčia kulinariniu šedevru

Jaunos keptos bulvės laikomos gana paprastu, bet kartu ir labai skaniu, protu nesuvokiamo skonio patiekalu. Atmintyje jis visada asocijuojasi su vasaros atostogomis dačoje ir namų jaukumu. Jaunų gumbų odelė plona ir beveik permatoma. Jos net nereikia nuimti, nes kepant ji pradeda traškėti ir įgauna rausvą spalvą, kuri patiekalui suteikia ypatingą skonį ir prideda tekstūros.

Jaunų bulvių minkštimas švelnus. Jis yra saldaus skonio. Kepant ji išlieka sultinga, o išorėje įgauna auksinę plutelę.

Dažnai tokios bulvės kepamos liesame arba sviestiniame aliejuje, į kurį dedama smulkintų krapų, žaliųjų svogūnų ir česnakų, suteikiančių ypatingą skonį. Dėl šių priedų patiekalas tampa dar gardesnis, o jo skonis – intensyvesnis.

Keptų jaunų bulvių paruošimas žingsnis po žingsnio

Ko jums reikės:

  • česnako – 4 skiltelių;
  • krapų – 1 ryšulėlis;
  • sviesto – 2 šaukštai;
  • lieso sviesto – 2 šaukštai;
  • druskos – 0,5 arbatinio šaukštelio;
  • lauro lapas – 1 vnt;
  • jaunų bulvių – 0,5 kg.

Kaip paruošti:

Išdėliokite bulves keptuvėje, kuri būtinai turi būti aukštomis sienelėmis. Supilkite į ją verdantį vandenį, sudėkite lauro lapus ir virkite, kol bus paruoštos. Išpilkite iš keptuvės vandenį ir vietoj jo įpilkite lieso aliejaus.

Kepkite bulves retkarčiais jas apversdami, kol atsiras auksinė plutelė. Atskirai susmulkinkite česnaką ir krapus ir pasiųskite prie bulvių.

Į bulves sudėkite sviestą, palaukite, kol jis ištirps, ir palikite dešimčiai minučių.

Šis patiekalas privers jus pajusti nostalgiją. Prisiminimai apie jį visada pripildo sielą šilumos. Norėdama dar kartą jo paragauti visa šeima susirenka prie stalo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *