Pavargote nuo banalių kotletų? Paruoškite švelnius ir sultingus kopūstų paplotėlius

Tarp tradicinių naminių patiekalų garbingą vietą užima sultingi ir skanūs kopūstų suktinukai. Juos galite pasigaminti iš pjaustytų kopūstų, pridėję miltų, manų kruopų, kiaušinių ir prieskonių. Taip pat galite įdėti mėsos (jei norite).

Kopūstų istorija prasideda tolimais laikais, iš pradžių juos gamino valstiečiai. Tais laikais kopūstai buvo nebrangi ir universali daržovė. Kai žmonės pasninkaudavo arba trūkdavo mėsos, šeimininkės turėdavo rasti kitą būdą pamaitinti šeimą. Jos naudojo visus turimus produktus. Taip gimė daržovių kotletų receptas, į kurį įeina ir kopūstų kotletai.

Sudedamosios dalys:

  • maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis;
  • druskos – 1 arbatinis šaukštelis;
  • svogūnas – 2 vnt;
  • kiaušiniai – 1 vnt;
  • maltos mėsos – 500 g;
  • kopūstai – 500 g.

Kaip gaminti kopūstų kuskusą:

Pirmiausia kopūstus supjaustykite stambiais gabalais, sudėkite į trintuvą kartu su svogūnu ir susmulkinkite. Į kopūstų masę sudėkite smulkintus kopūstus, kiaušinius, pipirus, druską ir išmaišykite.

Iš gautos masės suformuokite nedidelius kotletukus.

Į keptuvę įpilkite lieso aliejaus ir kepkite kotletukus iš abiejų pusių uždengę dangčiu po 5 minutes.

Jei norite, prieš kepdami apvoliokite kotletus miltuose.

Sudėkite kotletus ant kepimo skardos, uždenkite folija ir 10 minučių kepkite 190 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Turėsite minkštus ir sultingus kopūstų kotletukus. Puikus patiekalas vakarienei. Juos galima patiekti su garnyru arba be jo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *