Troškintos cukinijos, vištiena grietinės padaže – puikus maistingas, bet kartu ir lengvas patiekalas. Jį galima patiekti ir pietums, ir vakarienei. Grietinė suteikia patiekalui minkštumo, lengvos rūgštelės, subtilios struktūros ir sujungia visus komponentus į vientisą masę. Po terminio apdorojimo viskas tampa minkšta, persmelkta vienas kito skonio. Duete su bulvių koše, ryžiais ar šviežia duona suteikia nepamirštamą valgymo malonumą.

Jums reikės:
- Reikės: 400 g filė;
- 700 g cukinijų;
- 1 svogūno;
- 2 pomidorų;
- 1 šaukštelis paprikos;
- 1 šaukštelis kalendros;
- 1 šaukštelis Provanso žolelių;
- 2 skiltelės česnako;
- 40 g sviesto;
- 3 šaukštai 20 % grietinės;
- 40 g čederio sūrio;
- petražolių šakelių;
- 1 šaukštelis druskos.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite keptuvėje su sviestu. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į svogūnus. Kepkite, kol paruduos. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, įberkite paprikos, kalendros ir prieskoninių žolelių. Smulkiai supjaustykite pomidorus ir sudėkite juos į keptuvę. Uždenkite dangčiu ir troškinkite, kol pomidorai išleis sultis. Įdėkite tarkuoto česnako ir sviesto.

Cukiniją supjaustykite kubeliais arba plokštelėmis ir sudėkite į visus ingredientus. Palikite troškintis 5-7 minutes. Tada sudėkite grietinę, tarkuotą sūrį ir palikite troškintis dar 3-4 minutes.
Pageidautina patiekti apibarstytą šviežiomis žolelėmis. Gaunasi labai kvapnus ir skanus patiekalas. Tinka kiekvieną dieną ir šventėms.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

