Tikriausiai nedaugelis pagalvotų, kad picą galima pagaminti iš cukinijų. Iš tiesų tai puikus būdas valgyti mėgstamą patiekalą nekenkiant savo figūrai. Vasaros sezono metu cukinijų visada gausu ir norisi ypatingų patiekalų iš jų. Tad kodėl gi nepasigaminus picos. Žinoma, tai nebus klasikinis patiekalas, bet labai panašus: plokščia duona iš tarkuotų cukinijų su mėgstamu įdaru.

Termiškai apdorotos tarkuotos cukinijos tampa minkštos, švelnios, sultingos. Ant plokštainio viršaus susidaro traški plutelė. Viskas paruošiama labai greitai ir tinka bet kokiam valgiui.

Reikalingi produktai: – Mėsa ir cukinija:
- Reikės: 1 cukinijos;
- 2 kiaušiniai;
- ⅓ šaukštelio druskos;
- rūkytos paprikos;
- itališkų žolelių mišinio;
- 3 šaukštai grietinės.

Cukiniją supjaustykite plonais apskritimais. Sudėkite jas ant alyvuogių aliejumi apšlakstytos keptuvės vienu sluoksniu persidengiančiais ratais. Uždenkite dangčiu ir kepkite 5 minutes. Per tą laiką dubenyje išplakite kiaušinius su druska, paprika ir žolelėmis. Įmaišykite grietinę ir supilkite mišinį ant cukinijų. Uždenkite dangčiu ir kepkite dar kelias minutes. Pica paruošta. Tai toks paprastas, bet skanus ir sotus patiekalas, kurį galite pasigaminti iš cukinijų.


Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

