Siūlome iš neįprastų produktų paruoštus kotletus. Viskas, ko jums reikia, tai bulvės ir cukinija. Tai nuostabus vegetariško valgiaraščio patiekalas. Jis toks apetitiškas, kad jį įvertins visi kiti. Kotletai būna minkšti, malonaus skonio ir paruošiami gana paprastai.

Juos galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba kartu su garnyru. Net mūsų protėviai labai vertino tokius patiekalus, paruoštus iš paprastų produktų. Paprastumas ir ekonomiškumas – štai kas tada buvo svarbiausia. Ir, žinoma, skonis.
Pabandykite pasigaminti ir jūs. Norėdami tai padaryti, imkitės:
- 2 cukinijų;
- 1 bulvės;
- 2 šaukštelių druskos;
- 2 valg. š. augalinio aliejaus;
- 2 svogūnų;
- 1 morką;
- ½ pipiro;
- 60 g sūrio;
- petražolių ryšulėlis;
- 1 kiaušinis;
- 4 šaukštai miltų.
Sutarkuokite cukiniją ir bulves tarkavimo mašinėle su didelėmis skylutėmis. Pasūdykite ir sumaišykite. Palikite 10 minučių, kad išsiskirtų sultys. Tuo tarpu smulkiai supjaustykite svogūną, stambiai sutarkuokite morkas. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir šiek tiek pakepinkite svogūną. Sudėkite morkas ir kepkite 2-3 minutes. Įberkite druskos.

Sutarkuotas daržoves nuspauskite, sudėkite į jas pakepintą maistą, smulkintus pipirus ir tarkuotą sūrį. Viską sumaišykite. Supilkite smulkintas petražoles, įmuškite kiaušinį ir supilkite miltus. Suberkite prieskonius ir dar kartą išmaišykite. Suformuokite nedidelio dydžio kotletukus ir dėkite ant įkaitintos keptuvės su augaliniu aliejumi. Kepkite, kol paruduos kepsneliai.

Paruoštą patiekalą patiekite su grietine arba mėgstamu padažu. Tai puiki alternatyva mėsai vasarą.


Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

