Kopūstai yra ne tik nebrangi, bet ir sveika daržovė. Juose yra svarbių vitaminų: A, B1, B6, C, K ir reto vitamino U. Daug vitamino C išlieka tiek šviežiuose, tiek virtuose kopūstuose. Net ir kepant vitaminai neprarandami.
Paruošimui reikės:

- kopūstų (1,2 kg);
- morkų (1 vnt.);
- svogūno (1 vnt.);
- česnako (3 skiltelės);
- pomidorų (2 vnt.);
- augalinis aliejus (3 šaukštai);
- druskos (1 šaukštelis);
- cukraus (1/2 šaukštelio);
- juodųjų pipirų (4 žirneliai);
- lauro lapas (1 vnt.).
Procesas pradedamas nuo aliejaus įkaitinimo keptuvėje. Ant pomidorų padaromas kryžiaus formos pjūvis, užpilama verdančiu vandeniu, kad būtų pašalinta žievelė. Svogūnai ir česnakai smulkiai supjaustomi, morkos stambiai sutarkuojamos. Visa tai kepama augaliniame aliejuje.
Pomidorai nulupami ir supjaustomi kubeliais. Į daržoves įberiama druskos ir cukraus, mišinys išmaišomas.

Kopūstai supjaustomi plonomis juostelėmis, pašalinami viršutiniai lapai ir siunčiami į keptuvę su kitais ingredientais. Viskas gerai išmaišoma, uždengiama dangčiu ir kepama 20-25 minutes, reguliariai maišant kas 5-7 minutes. Pabaigoje įdėkite lauro lapą ir juodųjų pipirų.
Gausite sultingus kopūstus, keptus savo sultyse. Tai universalus garnyras, kuris tinka prie mėsos ir žuvies.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

