Negalėjau tuo patikėti, kol nebuvau įtikintas. Žuvies kepimo be vandens taisyklės – sultinga ir traški

Kodėl tiek daug žmonių nemėgsta gaminti žuvies? Tam yra rimtų priežasčių. Pavyzdžiui, šeimininkės nemėgsta aliejaus purslų – jie sklinda ant drabužių ir po visą virtuvę. Kam patinka plauti virtuvės paviršių nuo riebalų dėmių? Todėl virėjos visais įmanomais būdais stengiasi išvengti žuvies kepimo.

Ko jums prireiks:

  • miltų – 3 valgomųjų šaukštų;
  • žuvies – 0,5 kg;
  • druskos – 0,5 arbatinio šaukštelio;
  • kukurūzų miltų – 3 valgomieji šaukštai;
  • šalto vandens;
  • žuvies prieskonių – 1 arbatinis šaukštelis.

Paruošimas:

  1. Žuvį pirmiausia išvalykite nuo vidurių, pašalinkite galvą, uodegą ir žiaunas, perpjaukite į 2 dalis. Žuvies filė pasūdykite, įtrinkite žuvies prieskoniais ir palikite pusvalandį marinuotis.
  2. Pastatykite keptuvę ant ugnies ir įpilkite į ją 100 g lieso aliejaus. Į dubenį supilkite dviejų rūšių miltus ir juos sumaišykite.
  3. Apvoliokite filė miltuose, pamirkykite ją vandenyje ir sudėkite ant keptuvės.
  4. Kepkite žuvį iš abiejų pusių, kol atsiras auksinė plutelė.

Galiausiai gausite sultingą žuvį, kurios vidus bus sultingas ir be jokių purslų. Tokią žuvį galima patiekti su absoliučiai bet kokiu garnyru.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *