Ši sriuba į rytų slavų virtuvę pateko prieš daugelį šimtmečių. Tačiau, nepaisant kitų tautų įtakos, barščių receptas nuo to laiko praktiškai nepasikeitė.

Sudedamosios dalys:
- Vištienos šlaunelės – 2 vnt;
- vandens – 1,5 litro;
- kopūstai – 300 g;
- bulvės – 2 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- virtas burokėlis – 1 vnt;
- rauginti kopūstai – 150 g;
- pomidorų pasta – 2 valg;
- hopeli-suneli – ½ šaukštelio;
- paprikos – 1 šaukštelis;
- sausas česnakas – 1 šaukštelis;
- lauro lapas – 1 vnt;
- žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
- kalendros – ryšulėlis;
- druskos – 2 šaukšteliai.
Paruošimas:

- Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos ir užvirinkite. Sudėkite ten vištienos šlauneles ir, jei norite, įpilkite sriubos sultinio rinkinį. Svarbu nepamiršti į vandenį įdėti pusę svogūno.
- Svogūną smulkiai supjaustykite, o morką sutarkuokite stambia tarka. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir šiek tiek pasūdykite, pakepinkite svogūnus ir morkas.
- Susmulkinkite kopūstus, pasūdykite ir palikite kelioms minutėms pastovėti. Į keptuvę su keptuve sudėkite pomidorų pastą, įpilkite 30 ml vandens, hopli-suneli, papriką ir česnaką, viską gerai išmaišykite. Uždenkite dangčiu ir porą minučių troškinkite.
- Kol mėsa troškinasi, nulupkite bulves ir supjaustykite jas nedideliais kubeliais. Sudėkite į sultinį.
- Į kepsnį suberkite kopūstus ir viską troškinkite po dangčiu 8-10 minučių, reguliariai maišydami.
- Iš mėsos išimkite kaulus ir padalykite ją į nedidelius gabalėlius. Kai kopūstai bus paruošti, į sultinį įpilkite kepsnį.
- Burokėlius nulupkite, sutarkuokite stambia tarka ir kartu su raugintais kopūstais sudėkite į puodą. Tada sudėkite vištieną ir dar 10 minučių virkite po dangčiu ant silpnos ugnies.
- Pabaigoje susmulkinkite žaliąjį svogūną ir kalendrą, įberkite jų į barščius.
Po to palikite patiekalą 5 minutėms pastovėti, kad atsiskleistų visi skoniai.

Rezultatas – sodrus, kvapnus ir sotus barščių su mėsa patiekalas, kuris užkariauja savo skoniu.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

