Cukinijų užkandis, kuris išnyksta greičiau, nei paruošiamas: nesudėtingas vasaros receptas

Šiam patiekalo variantui reikės:

  • Reikės: 2-3 jaunų cukinijų;
  • sūrio gabalėlio (200 g);
  • 2 morkų;
  • 2 valgomųjų šaukštų jogurto, grietinės arba majonezo;
  • 2-3 skiltelių česnako;
  • šviežių krapų;
  • šiek tiek aliejaus kepimui;
  • druskos, pipirų, saldžiosios paprikos – pagal skonį.

Cukiniją supjaustykite vidutinio storio apskritimais. Druska šiame etape nebūtina. Kiekvieną gabalėlį apkepkite iš abiejų pusių, kol paruduos, tada perkelkite ant popieriaus – jis sugers nereikalingus riebalus.

Morkas sutarkuokite smulkia tarka. Tokiu pat būdu sutarkuokite sūrį. Sudėkite smulkintus krapus ir per presą išspaustą česnaką. Šiek tiek druskos, žiupsnelį pipirų, išraiškingumui galima įberti paprikos su dūmais. Įpilkite šaukštą ar du padažo – kokio tik turite po ranka – ir išmaišykite iki vientisos masės.

Toliau – surinkimas. Ant vieno cukinijos žiedo uždėkite dalį įdaro, uždenkite antruoju, vėl įdaro, tada trečiąjį žiedą. Taip gaminame mini cukinijas, kol pritrūksta ingredientų.

Jei liko mišinio, ne bėda: jį galima naudoti kaip užtepėlę ant skrebučių ar krekerių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *