Šiam patiekalo variantui reikės:

- Reikės: 2-3 jaunų cukinijų;
- sūrio gabalėlio (200 g);
- 2 morkų;
- 2 valgomųjų šaukštų jogurto, grietinės arba majonezo;
- 2-3 skiltelių česnako;
- šviežių krapų;
- šiek tiek aliejaus kepimui;
- druskos, pipirų, saldžiosios paprikos – pagal skonį.
Cukiniją supjaustykite vidutinio storio apskritimais. Druska šiame etape nebūtina. Kiekvieną gabalėlį apkepkite iš abiejų pusių, kol paruduos, tada perkelkite ant popieriaus – jis sugers nereikalingus riebalus.

Morkas sutarkuokite smulkia tarka. Tokiu pat būdu sutarkuokite sūrį. Sudėkite smulkintus krapus ir per presą išspaustą česnaką. Šiek tiek druskos, žiupsnelį pipirų, išraiškingumui galima įberti paprikos su dūmais. Įpilkite šaukštą ar du padažo – kokio tik turite po ranka – ir išmaišykite iki vientisos masės.
Toliau – surinkimas. Ant vieno cukinijos žiedo uždėkite dalį įdaro, uždenkite antruoju, vėl įdaro, tada trečiąjį žiedą. Taip gaminame mini cukinijas, kol pritrūksta ingredientų.

Jei liko mišinio, ne bėda: jį galima naudoti kaip užtepėlę ant skrebučių ar krekerių.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

