Vasaros baklažanų virimo receptas

Prancūziško stiliaus baklažanai – puikus vasaros receptas, kuris pakeičia mėsą ir džiugina skoniu. Kai noriu ko nors sotaus, bet šaldytuve nėra mėsos, dažnai gaminu šį patiekalą. Jis puikiai tinka karštomis dienomis, kai reikia greito lengvo, bet kupino skonio patiekalo.

Šiame recepte derinami minkšti baklažanai, švieži pomidorai, česnakai ir Provanso prieskoninės žolelės, o ant viršaus užpilamas lydytas sūris ir rudeniška majonezo plutelė – tai neįtikėtinai apetitiška. Tokį patiekalą galima patiekti ir karštą, ir kaip šaltą užkandį. Jis visada labai greitai dingsta iš lėkščių.

Ingredientai 2-3 porcijoms:

  • Reikės: baklažanų – 2-3 vnt;
  • pomidorų – 2 vnt;
  • kietojo sūrio – 200 g;
  • česnako – 2-3 skiltelės;
  • druskos ir pipirų pagal skonį;
  • Provanso žolelės – 1 valgomasis šaukštas;
  • alyvuogių aliejaus;
  • majonezas – 100 g.

Kaip paruošti:

  1. Baklažanus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite išilgai plonais griežinėliais (0,7-0,8 cm). Dėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu.
  2. Aromatui: dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, česnaką ir Provanso žoleles. Šepetėliu patepkite baklažanus šiuo mišiniu ir pabarstykite druska.
  3. Ant baklažanų plonais žiedais išdėliokite griežinėliais pjaustytus pomidorus, sudėkite paprikas.
  4. Pabaiga: apibarstykite viską tarkuotu sūriu ir atsargiai užtepkite majonezo tinkleliu.
  5. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje (viršutinė-apačioje dalis) 15-20 minučių, kol sūris išsilydys ir susiformuos rausva plutelė.

Baklažanai tampa minkšti ir sultingi, o skonis – sodrus ir kvapnus. Toks patiekalas puikiai tinka ir kaip garnyras, ir kaip savarankiškas užkandis. Jei norite, kad patiekalas būtų mažiau kaloringas, majonezą galite pakeisti grietine arba graikišku jogurtu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *