Siūlau paprastą ir greitą cukinijų kotletų su ryžiais receptą, kuris puikiai tinka vakarienei. Šiam patiekalui paruošti užtruksite tik 10 minučių, o ingredientų galima rasti ir jie nebrangūs.

Kotletams reikės:
- Reikės: 1 puodelio ryžių (apie 150-160 g);
- druskos pagal skonį;
- 2 cukinijų;
- 1 svogūno;
- 1 kiaušinio;
- ½ šaukštelio paprikos;
- 2 šaukštai miltų (apie 20 g).
Žingsnis po žingsnio:

- Iš pradžių ryžius gerai nuplaukite ir išvirkite, kol suminkštės, nepamiršdami pasūdyti vandens.
- Nulupkite cukinijas nuo odelės ir sutarkuokite jas stambia tarka. Smulkiai supjaustykite svogūną.
- Į gilų indą supilkite išvirtus ryžius, kiaušinį, smulkintą svogūną, išspaustas cukinijas, prieskonius ir druską. Gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė.
- Supilkite miltus ir dar kartą išmaišykite.
- Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir įkaitinkite. Šaukštu pilkite nedideles porcijas mišinio, suformuodami kotletukus. Kepkite juos ant vidutinės ugnies, kol paruduos iš abiejų pusių.
- Paruoštus kotletus sudėkite į lėkštę ir patiekite karštus. Jie bus nepaprastai minkšti ir kvapnūs.

Gero apetito ir jaukios vakarienės su artimaisiais.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

