Maltos mėsos patiekalas, nusipelnęs garbingos vietos ant šventinio stalo

Įdaras gali skambėti paprastai, tačiau lengva paruošti patiekalą, kuris gali pagyvinti bet kokią šventę. Tai vyniotinis, kuris tinka ir šviežias, ir atšaldytas – jis nesubyra, neišdžiūsta, jį galima supjaustyti plonais griežinėliais ir dėti ant duonos kaip mėsos riekes. Ir jis gaminamas iš visai nebrangių komponentų.

Jums reikės:

  • Reikės: 1 kg maltos mėsos (idealiai tinka kiaulienos ir jautienos mišinys);
  • 100 g kietojo sūrio;
  • 300 g grybų (austrių arba pievagrybių);
  • didelio svogūno;
  • 1 kiaušinio;
  • 50 g džiūvėsėlių;
  • po 0,5 šaukštelio kalendros, džiovintų česnakų, maltų juodųjų pipirų, cukraus;
  • 1 šaukštelis druskos ir tiek pat paprikos;
  • žiupsnelis čiobrelių;
  • rafinuoto saulėgrąžų aliejaus.

Pirmiausia į maltą mėsą suberiami prieskoniai, džiūvėsėliai, kiaušinis ir cukrus. Viskas kruopščiai išmaišoma ir išmaišoma rankomis – reikia pasiekti masės tankumą ir vientisumą. Svogūnai supjaustomi pusžiedžiais, apkepinami aliejuje, po to sudedami smulkinti grybai. Kepama, kol iš grybų išgaruos visa drėgmė. Sūris sutarkuojamas vidutine tarka.

Ant stalo arba plačios lentos paklojama maistinė plėvelė. Ant viršaus paskirstoma visa malta mėsa ir iš jos suformuojamas stačiakampis sluoksnis. Ant viršaus sudedami grybai su svogūnais ir sūriu. Viskas atsargiai susukama į tvirtą ritinį, kraštai užspaudžiami, kad viduje viskas išliktų sultinga.

Suktinukas suvyniojamas į foliją, ne vienu sluoksniu, ir siunčiamas į orkaitę. Temperatūra – 200 laipsnių. Laikas – nuo pusantros iki pusantros valandos. Po kepimo reikia leisti vyniotiniui atvėsti tiesiai folijoje – apie 25 minutes.

Rezultatas – sotus, sultingas patiekalas, puikiai tinkantis tiek šiltam, tiek šaltam patiekalui. Jį lengva pjaustyti, jis išlaiko formą ir pakeičia parduotuvinius mėsos gaminius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *