Auksas lėkštėje, ne tik maistas. Skanus ir karštas, ir atvėsęs – porcijos išnyksta akimirksniu.

Šis skanėstas būna nuostabiai minkštas ir sultingas, o jį paruošti nėra sudėtinga. Kiaušinių blyneliai su malta mėsa, sūriu ir daržovėmis įgauna sodrų skonį ir aromatą, o atvėsę nepraranda patrauklumo. Tinka vakarienei, užkandžių stalui ir šventiniam meniu.

Įdarui skirti produktai:

  • Mėsa: 500 g maltos mėsos (tinka kalakutiena;
  • tarkuotas svogūnas;
  • žolelės, druska, prieskoniai – pagal jūsų pasirinkimą;
  • 1 pomidoras;
  • 100 g kietojo sūrio;
  • rauginti kopūstai arba marinuoti agurkai – pagal pageidavimą.

Blynams:

  • Kiaušiniai: 8 kiaušiniai;
  • druskos;
  • 100 g pieno.

Padažas:

  • Grietinės: 2 l grietinės;
  • 50 g sūrio;
  • 2 l kečupo arba pomidorų padažo.

Paruošimas žingsnis po žingsnio:

  1. Sumaišykite maltą mėsą su svogūnais ir žolelėmis, pagardinkite druska ir prieskoniais, gerai išmaišykite.
  2. Kiaušinius suplakite su pienu ir druska. Kepkite ant lengvai riebalais pateptos keptuvės, kol iš abiejų pusių paruduos.
  3. Ant blyno dėkite sluoksnį maltos mėsos, tada – pomidorų gabalėlius ir šiek tiek tarkuoto sūrio. Suvyniokite. Paįvairinimui vietoj pomidorų galite naudoti marinuotus agurkus arba kopūstų lapus.
  4. Sumaišykite grietinę, kečupą ir tarkuotą sūrį.
  5. Ištepkite formą aliejumi, išdėliokite suktinukus, užpilkite padažu. Kepkite pusvalandį 180 laipsnių temperatūroje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *