Paruošimui reikės:

- Reikės: 250 g varškės, kurios riebumas 9 %;
- 2 valgomųjų šaukštų cukraus;
- 1 kiaušinio;
- šiek tiek druskos;
- 1 šaukštelio rauginimo medžiagos;
- 80 g kvietinių miltų;
- 50 ml rafinuoto aliejaus;
- 1 valgomasis šaukštas manų kruopų.

Paruošimo etapai:
- Į dubenį iš blenderio sudėkite varškę, įmuškite kiaušinį ir cukrų, susmulkinkite iki vientisos masės. Paruoštą masę perkelkite į gilų dubenį, į tą pačią vietą siųskite miltus ir kepimo miltelius.
- Įberkite šiek tiek druskos, išminkykite iki plastiškos ir lygios tešlos, kuri nelimpa prie rankų. Darbo paviršių pabarstykite manų kruopomis. Iš tešlos suformuokite pailgą vidutinio storio dešrelę.
- Supjaustykite ruošinį vienodo dydžio gabalėliais. Kiekvieną jų lengvai paspauskite, kad gautųsi apvalios, vienodos formos.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Apkepkite sūrelius iš abiejų pusių, laikykite po dangčiu, tai užtruks apie 15 minučių.

Juos galima patiekti su medumi arba kondensuotu pienu. Taip pat tinka tiršta grietinė.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

