Varškės sūrelių receptas, kuris taps mėgstamiausiu: jie greitai iškepa, yra minkšti ir gerai išlaiko formą.

Paruošimui reikės:

  • Reikės: 250 g varškės, kurios riebumas 9 %;
  • 2 valgomųjų šaukštų cukraus;
  • 1 kiaušinio;
  • šiek tiek druskos;
  • 1 šaukštelio rauginimo medžiagos;
  • 80 g kvietinių miltų;
  • 50 ml rafinuoto aliejaus;
  • 1 valgomasis šaukštas manų kruopų.

Paruošimo etapai:

  1. Į dubenį iš blenderio sudėkite varškę, įmuškite kiaušinį ir cukrų, susmulkinkite iki vientisos masės. Paruoštą masę perkelkite į gilų dubenį, į tą pačią vietą siųskite miltus ir kepimo miltelius.
  2. Įberkite šiek tiek druskos, išminkykite iki plastiškos ir lygios tešlos, kuri nelimpa prie rankų. Darbo paviršių pabarstykite manų kruopomis. Iš tešlos suformuokite pailgą vidutinio storio dešrelę.
  3. Supjaustykite ruošinį vienodo dydžio gabalėliais. Kiekvieną jų lengvai paspauskite, kad gautųsi apvalios, vienodos formos.
  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Apkepkite sūrelius iš abiejų pusių, laikykite po dangčiu, tai užtruks apie 15 minučių.

Juos galima patiekti su medumi arba kondensuotu pienu. Taip pat tinka tiršta grietinė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *