Koldūnus gaminau taip, kaip mane mokė mama: kiaušinis, miltai ir šaltas vanduo. Bet tešla išvirdavo arba nelipdavo, o prilipdavo prie stalo. O dabar bet kokius koldūnus lipdyti tiesiog daina.

Žinoma, gaminsiu koldūnus su braškėmis! Pasirinkau pačias mažiausias uogas, šiemet braškės tik mažos nuskintos, galima daryti koldūnus ir su kitais įdarais.
Ingredientai: 1:
- Miltai – 450 g (trys puodeliai)
- Druska – 1/2 šaukštelio
- Verdančio vandens – 1 puodelis
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Sviestas – 3 šaukštai.
- Braškės arba kitos uogos
- Cukraus – pagal skonį
Paruošimas:
Išplakame vieną kiaušinį su žiupsneliu druskos ir trimis šaukštais sviesto.

Tada kiaušinį supilu į miltus ir lengvai išmaišau. Paimu 3 puodelius miltų, maždaug 450 g.

Dabar nedidelėmis porcijomis supilu stiklinę stataus verdančio vandens ir užminkau tešlą. Pirmiausia šakute, tada ją perkeliu ant darbinio paviršiaus, turiu silikoninį kilimėlį, ir tada minkau tešlą rankomis.

Šią tešlą minkyti labai malonu, ji labai elastinga.

Uždengiu rankšluosčiu ir palieku pailsėti apie 30 minučių.

Dabar atskiriu nedidelį gabalėlį tešlos, suformuoju dešrelę ir padaliju ją į nedidelius gabalėlius. Kaip matote, darbo paviršiaus net nepabarstau miltais, tešla nelimpa nei prie rankų, nei prie paviršiaus.

Mano braškės rūgščios, todėl įmaišau lašelį cukraus. Tada sudedu braškes ir suformuoju koldūnus.

Koldūnus nuleidžiu į verdantį vandenį, ilgai virti nereikia, tešla gera, plona. Dalį koldūnų taip pat užšaldau, bet prieš užšaldymą kepimo skardą pabarstau miltais.

Karštus koldūnus prieš patiekiant reikia apipilti medumi!

Skanūs!
O svarbiausia – sultys viduje!


Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

