Skaniausi bandelės su naminiu obuolių džemu – jos būna minkštos, švelnios, tiesiog purios! Būtinai paruoškite jų savo šeimai.
Šiuos bandeles galima įdaryti varške, kremu, virintu sutirštintu pienu – viskas pagal jūsų skonį.
Ingredientai:
9 vnt.
Tešla:
- Miltai: 300 g (+/-).
- Pienas 70 ml
- Sviestas 30 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Druska 2/3 šaukštelio.
- Cukrus 50 g
- Spaustos mielės 18 g (sausos 6 g)

Įdaras:
- Želė ~300-350 g
- Neprivaloma:
- Kiaušinis + 1 valgomasis šaukštas pieno riebalais.
Paruošimas:
Ištirpinti mieles, 1 šaukštelį cukraus, 1 šaukštą miltų iš bendro kiekio šiltame piene, išmaišyti, pastatyti šiltoje vietoje, kol padvigubės tūris.

Giliame dubenyje išplakti kiaušinius, cukrų, druską, sudėti oparą, išmaišyti.

Supilkite persijotus miltus (gali prireikti šiek tiek daugiau / mažiau miltų), kai tešla sulips į gumulą, dalimis sudėkite minkštą sviestą, išminkykite lygią, elastingą, šiek tiek lipnią tešlą.

Apvalykite tešlą, sudėkite į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite pastovėti.

Kai tešla pakils, išminkykite ir vėl palikite pakilti.
Paruoštą tešlą padalykite į 9 lygias dalis.
Kiekvieną dalį suapvalinkite, uždenkite maistine plėvele ir palikite 10 minučių.
Tada tešlą iškočiokite į stačiakampį, ant krašto uždėkite ~3 šaukštelius uogienės ir užspauskite.

Padarykite pjūvius, susukite, užspauskite siūlę (žr. nuotrauką).
Dėkite bandeles ant kepimo popieriumi išklotos skardos, uždenkite maistine plėvele ir palikite pakilti.
Prieš kepimą aptepkite plaktu kiaušiniu.
Kepkite 190 gr. temperatūroje 15-20 minučių, kol paruduos. Orientuokitės į savo orkaitės ypatumus.

Jei reikia, apibarstykite cukraus pudra.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

