Pagal šį receptą labai lengva paruošti obuolių uogienę. Tai greitas ir žiemai tinkantis uogienės gaminimo būdas. Visa mano šeima tiesiog dievina šią uogienę. Apie vaikus net nekalbu. Imkimės gaminimo!
Ko jums reikės:
- obuolių – 2, 200 gr.
- slyvų – 800 gr.
- agaro agaro – 5 gr.
- citrinos sulčių – ½.
- cinamono – ½ šaukštelio.
- cukraus – 800 g.
- vandens – ½ valgomojo šaukšto.

Paruošimas:
- Pirmiausia obuolius nuplaukite ir nulupkite, išimkite šerdį ir kauliukus.
- Po to slyvas perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus.
- Visus vaisius sudėkite į puodą, supilkite vandenį ir pastatykite ant ugnies, palaukite, kol užvirs. Tada uždenkite dangčiu ir troškinkite pusvalandį.
- Išjunkite ugnį ir palikite dar pusvalandį brinkti. Paimkite panardinamąjį trintuvą ir suplakite vaisius, tada pertrinkite per sietelį. Pašalinkite odeles.
- Sutrintą tyrę perkelkite į puodą, suberkite cukrų ir cinamoną, supilkite citrinos sultis ir gerai išmaišykite.
- Vėl uždėkite ant viryklės ir leiskite užvirti, nuolat maišydami virkite dešimt minučių. Tada įmaišykite agarą, kuris prieš tai išmirkytas vandenyje. Viską gerai išmaišykite ir virkite dar tris minutes.
- Išjunkite ugnį ir karštą supilkite į švarius stiklainius, užsukite, apverskite dangteliu žemyn, suvyniokite 24 valandoms.
Tokia uogienė tinka pusryčiams, jei ją užtepsite ant sumuštinio ar bandelės, galite valgyti su blynais. Jos skonis neįprastas ir išskirtinis.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

