Oro desertas su baltuoju šokoladu užkariaus visų širdis

Angelų pyragas – subtilus desertas, kuris džiugina ne tik savo išvaizda, bet ir nuostabiu skoniu. Dėl baltyminio biskvito, vanile kvepiančio kremo ir kokosų drožlių jis yra tobula lengvumo ir sodrumo harmonija, o baltojo šokolado priedas suteikia skoniui ypatingą rafinuotumą. Šis tortas taps bet kurios šventės puošmena arba maloniu skanėstu bet kuriuo metu.

Pyragėliams reikės: – 1:

  • Reikės 6 baltymų;
  • žiupsnelio druskos;
  • žiupsnelio citrinos rūgšties;
  • 2 valgomųjų šaukštų cukraus;
  • 80 g miltų;
  • 2 šaukštai cukraus pudros.

Kremui:

  • 6 tryniai;
  • 1 šaukštelis vanilės;
  • 200 ml pieno;
  • 150 g cukraus;
  • 1 valgomasis šaukštas miltų;
  • 100 g sviesto.

Papuošimui:

  • kokosų drožlių;
  • 1 plytelė baltojo šokolado.

Paruošimas žingsnis po žingsnio:

  1. Į puodą suberkite trynius, pieną, cukrų, vaniliną ir miltus.
  2. Virkite ant silpnos ugnies nuolat maišydami, kol sutirštės.
  3. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
  4. Sviestą išsukite iki minkštos masės ir supilkite į atvėsusią masę.
  5. Išplakite iki vientisos ir purios masės, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą.
  6. Išplakite baltymus su druska ir citrinos rūgštimi iki standžių viršūnių.
  7. Palaipsniui įmaišykite cukraus pudrą ir atsargiai maišykite.
  8. Persijokite miltus ir atsargiai įmaišykite į baltymų masę.
  9. Perkelkite tešlą į kepimo indą, pakratykite, kad neliktų oro burbuliukų.
  10. Kepkite 170 °C temperatūroje apie 30-40 min.
  11. Biskvitą atvėsinkite ir supjaustykite į kelis pyragėlius.
  12. Kiekvieną pyragą pamirkykite kreme.
  13. Pyrago viršų ir šonus aptepkite kremu.
  14. Papuoškite kokoso drožlėmis.
  15. Ištirpinkite baltąjį šokoladą ir apipilkite tortą.
  16. Palikite šaldytuve 4-6 valandoms, kad įsigertų.

Angelų pyragas – tai lengvumas kiekviename kąsnyje. Jame susijungia erdvūs pyragaičiai, aromatingas kremas ir baltasis šokoladas, suteikiantis tortui nepakartojamo rafinuotumo. Tai nuostabus skanėstas, kuris papuoš bet kokią šventę arba padarys ypatingą namų arbatos vakarėlį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *