Uogų pyragas kiekvienai dienai: greitas ir aromatingas receptas

Uogų pyragai yra ne tik skanus pyragas, bet ir daugelio šalių, įskaitant Europą ir Aziją, kulinarinių tradicijų dalis, o kiekviena kultūra turi savų tokių pyragų gaminimo ypatumų.

Sudedamosios dalys: – pyragaičiai, kurių sudėtyje yra daug vaisių ir uogų:

  • Sudedamosios dalys: 2 kiaušiniai;
  • 120 g cukraus;
  • 80 ml augalinio aliejaus;
  • 120 g grietinės;
  • 1,5 šaukštelio raugo;
  • 200 g miltų;
  • 130 g uogų;
  • žiupsnelis druskos;
  • žiupsnelis vanilino.

Paruošimas:

  1. Kiaušinius su cukrumi, vanilinu ir druska 3-4 min. plakite mikseriu giliame dubenyje. Po to supilkite augalinį aliejų ir toliau plakite.
  2. Sudėkite grietinę, gerai išmaišykite iki vientisos masės, tada persijokite dalį miltų ir kepimo miltelių ir minkykite tešlą, kol ji taps tiršta.
  3. Suberkite likusius miltus, toliau minkykite ir supilkite tešlą į kepimo formą. Ant viršaus tolygiai paskleiskite uogas.
  4. Pyragą kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių.

Iškepusį pyragą, jei norite, galite apibarstyti cukraus pudra. Šis receptas puikiai tinka greitam ir skaniam arbatos vakarėliui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *