Uogų pyragai yra ne tik skanus pyragas, bet ir daugelio šalių, įskaitant Europą ir Aziją, kulinarinių tradicijų dalis, o kiekviena kultūra turi savų tokių pyragų gaminimo ypatumų.

Sudedamosios dalys: – pyragaičiai, kurių sudėtyje yra daug vaisių ir uogų:
- Sudedamosios dalys: 2 kiaušiniai;
- 120 g cukraus;
- 80 ml augalinio aliejaus;
- 120 g grietinės;
- 1,5 šaukštelio raugo;
- 200 g miltų;
- 130 g uogų;
- žiupsnelis druskos;
- žiupsnelis vanilino.

Paruošimas:
- Kiaušinius su cukrumi, vanilinu ir druska 3-4 min. plakite mikseriu giliame dubenyje. Po to supilkite augalinį aliejų ir toliau plakite.
- Sudėkite grietinę, gerai išmaišykite iki vientisos masės, tada persijokite dalį miltų ir kepimo miltelių ir minkykite tešlą, kol ji taps tiršta.
- Suberkite likusius miltus, toliau minkykite ir supilkite tešlą į kepimo formą. Ant viršaus tolygiai paskleiskite uogas.
- Pyragą kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių.
Iškepusį pyragą, jei norite, galite apibarstyti cukraus pudra. Šis receptas puikiai tinka greitam ir skaniam arbatos vakarėliui.


Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

