Uogų keksas – greitas, skanus ir nesudėtingas

Kai kurie žmonės nenori vargti su keksiukais vien dėl to, kad kepa juos pagal pernelyg sudėtingus ir abstrakčius receptus, kuriuose reikalaujama, kad visi ingredientai būtų pusės gramo tikslumu, o orkaitės temperatūra – pusės laipsnio tikslumu, ir, žinoma, kepimo laikas – sekundės tikslumu, čia šiek tiek paprasčiau 🙂 🙂 🙂 Mano receptas yra visai kitos kategorijos – jį gali atlikti net užkietėjęs bakalauras, jei perskaitysite šį straipsnį iki sekundės ir nusipirksite visus reikiamus produktus, išskyrus kiaušinius.

Mano receptas yra visiškai kitos kategorijos – jį gali įveikti net užkietėjęs bakalauras, jei perskaitys šį straipsnį iki galo ir nusipirks visus reikiamus produktus, išskyrus kiaušinius. Kiaušinių bakalaurai paprastai visada turi, tai vienas iš pagrindinių patiekalų jų valgiaraštyje:)

O jums reikia nusipirkti pusę kilogramo miltų, pusę kilogramo cukraus, pakelį sviesto, pieno (butelį), pusę kilogramo bet kokių uogų, pavyzdžiui, serbentų, raugo. Apie numanomą penkių kiaušinių prieinamumą bakalėjos jau kalbėjome.

Sviestą ir cukrų suminkštinkite ir išsukite. Sumaišykite pieną, saulėgrąžų aliejų (šimtą gramų) ir supilkite į saldų sviestą.

Sudedame ir kruopščiai išmaišome sausus būsimo keksiuko komponentus, po to juos supilame į tai, kas buvo gauta anksčiau. Išminkykite bendrą masę.

Belieka į tešlą įkelti uogas ir kepti, kol bus paruoštas. Paruoštumas tikrinamas iešmeliu arba, jei tai yra baklažanas, degtuku. Apytikslė kepimo trukmė – apie valandą.

Gero apetito!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *