Sumaišykite maltą vištieną su kopūstais ir paruoškite skanų troškinį

Kvapnus, sultingas, su traškia sūrio plutele – šis troškinys pakeis kotletus ant jūsų stalo. Jis paruošiamas paprastai ir greitai, puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei.

Sudedamosios dalys:
Malta vištiena – 500 g (galima pakeisti kiauliena, jautiena arba mišriąja)
Švieži kopūstai – 900 g
Svogūnas – 1 vidutinio dydžio svogūnas
Česnakas – 2-3 skiltelės
Žalumynai (petražolės, krapai) – pagal skonį
Druska – pagal skonį
Malti juodieji pipirai – pagal skonį
Prieskoniai: paprika, kalendra, apyniai-suneli arba bet kurie kiti pagal skonį
Kiaušiniai – 3 vnt.
Pienas – 100 ml
Nesaldintas, neriebus jogurtas – 1-2 šaukštai (galima pakeisti grietine)
Tarkuotas sūris – 50–100 g (nebūtina)

Žingsnis po žingsnio paruošimas:
1. Kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis. Kuo plonesnės juostelės, tuo minkštesnis bus troškinys. Kopūstą sudėkite į didelį dubenį, įberkite šiek tiek druskos ir gerai išminkykite rankomis. Palaikykite 10 minučių – kopūstas išskirs sultis. Nusausinkite išsiskyrusį skystį, kad troškinyje nebūtų drėgmės pertekliaus. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Susmulkinkite žalumynus. Į dubenį su kopūstais sudėkite maltą vištieną, svogūną, česnaką, žalumynus, prieskonius, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite mišinį, kol ingredientai tolygiai pasiskirstys.

2. Atskirame dubenyje išplakite 3 kiaušinius. Įpilkite pieno ir jogurto, išplakite šluotele iki vientisos masės. Įberkite šiek tiek druskos, galite įberti žiupsnelį mėgstamų prieskonių.

3. Paimkite kepimo indą, geriausia su aukštais kraštais. Lengvai patepkite dugną ir šonus augaliniu aliejumi. Sudėkite mėsos ir kopūstų mišinį į indą ir tolygiai paskirstykite. Ant viršaus užpilkite kiaušinių įdaro, stengdamiesi, kad jis apsemtų visą paviršių.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Kepimo skardą dėkite ant vidurinės lentynos ir kepkite 40 minučių. Po 40 minučių išimkite skardą ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Grąžinkite į orkaitę dar 5–10 minučių, kol sūris išsilydys ir paruduos.

5. Leiskite troškiniui šiek tiek atvėsti – taip bus lengviau pjaustyti. Supjaustykite porcijomis ir patiekite su padažu, grietine arba šviežiomis daržovėmis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *