Standartinis sūdymas kiaulienos taukus padaro kietus ir tvirtus. Bus daug skaniau juos virti acte kartu su prieskoniais: toks būdas leis pasiekti tirpstančią tekstūrą net iš paprasto pilvo ar skruostų. Po nakties šaldytuve skonis taps dar gilesnis, o kiaulienos riebalai įgaus beveik kreminę tekstūrą.

Sudedamosios dalys:
pilvas arba riebalai su mėsos sluoksniu 1,2–1,3 kg
2 litrai vandens
9 % acto 400 ml
druskos 2 arb. šaukšteliai.
maltų juodųjų pipirų 0,5 arb. šaukštelio.
1 arb. šaukštelis kalendros
0,5 arbatinio šaukštelio suneli apynių
rūkytos paprikos 1 valg. š.
1 arb. šaukštelis cukraus
aitriosios paprikos pagal skonį
lauro lapas 4 vnt.
česnako 1 galvutė
Paruošimas:
Šoninę supjaustykite dideliais gabalėliais, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu tiek, kad mėsa būtų apsemta, ir supilkite actą. Įberkite druskos. Užvirinkite, nukoškite putas ir virkite ant vidutinės ugnies lygiai 1 valandą. Kol verda taukai, paruoškite mišinį: kalendrą, apynius-saulėgrąžas, rūkytą papriką, cukrų, druską, aitriąją papriką, maltus juoduosius pipirus ir smulkintą česnaką, gerai išmaišykite.

Išimkite taukus, leiskite jiems šiek tiek atvėsti, kad nenusidegintumėte rankų. Kol jie šilti, kiekvieną gabalėlį kruopščiai įtrinkite paruoštu prieskonių mišiniu, nepamiršdami lauro lapo. Kiekvieną gabalėlį sandariai suvyniokite į maistinę plėvelę. Palikite šaldytuve bent nakčiai, geriausia 12 valandų.
