Žiediniai kopūstai nėra pati populiariausia daržovė, ypač salotose, tačiau šiame recepte jie atsiskleidžia visiškai naujai. Šie blynai yra aromatingi, minkšti ir labai skanūs – jie nuo stalo išskrenda greičiau nei bet kokia mėsa!
Sudedamosios dalys:
Žiediniai kopūstai – 400 g
Kiaušiniai – 2 vnt.
Kietasis sūris (bet koks, pagal skonį) – 40 g
Avižiniai miltai – 15 g
Kukurūzų miltai — 15 g
Lydytas sviestas (bet kokia daržovė) 5 g
Druska – pagal skonį
Malti juodieji pipirai – pagal skonį
Paruošimas:
1. Žiedinius kopūstus nuplaukite ir nusausinkite. Suskirstykite į žiedynus. Kopūstą sutarkuokite stambia tarka į gilų dubenį. Taip pat galite naudoti virtuvinį kombainą, jei turite.

2. Į kopūstus įmuškite: 2 kiaušinius, smulkiai tarkuotą sūrį, avižinius ir kukurūzų miltus, augalinį aliejų, druską ir pipirus pagal skonį. Mišinį kruopščiai išmaišykite šaukštu arba rankomis iki vientisos masės. Tešla turi būti šiek tiek lipni, bet ne skysta.

3. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ant vidutinės ugnies. Sumažinkite ugnį iki minimumo. Šaukštu sudėkite tešlos gabalėlius į keptuvę, formuodami mažus blynelius. Uždenkite ir kepkite po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Atsargiai apverskite – blyneliai minkšti.

4. Iškepusius blynelius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvalytumėte riebalų perteklių. Patiekite karštus, su grietine, natūraliu jogurtu arba česnakiniu padažu.


Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

