Mandarinų suktinukas – išskirtinis desertas, kuriame dera citrusinių vaisių gaivumas ir biskvitinės tešlos arba varškės masės švelnumas. Šis desertas ne tik džiugina akį ryškiu ir apetitą keliančiu pateikimu, bet ir dėl gaivaus ir ryškaus skonio užpildo šventinę atmosferą.
Mandarinų suktinuko gaminimas – įdomus ir jaudinantis procesas, leidžiantis eksperimentuoti su tekstūromis ir skoniais
.
Jis puikiai tinka įvairioms progoms – šeimos arbatėlei, gimtadieniui, įmonės ar naujametiniam stalui.
Mandarinai ritiniui suteikia saldumo ir rūgštumo natų, sukurdami harmoningą derinį, kuris patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: varškė – 400 g;
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Cukrus – 80 g;
- Lavašas – 200 g;
- Vanilinis cukrus – 10 g;
- Mandarinai – 6 vnt;
- žievelė – 1 šaukštelis;
- grietinė – 2 šaukštai.
Mandarinų vyniotinio paruošimas:
Sumaišykite varškę su keliais kiaušiniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir apelsino žievele. Mišinį iki vientisos masės suplakite panardinamuoju mikseriu, o tada užtepkite ant pitos
. Ant pitos taip pat uždėkite mandarinų griežinėlių. Užlenkite kraštus į vidų ir susukite į ritinėlį su įdaru viduje. Suktinuką aptepkite grietinės ir kiaušinio mišiniu
. Sudėkite suktinuką ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių.
Rezultatas – skanus ir paprastas naujametinis desertas. Vietoj mandarinų galite naudoti apelsinus ir kitų rūšių citrusinius vaisius.