Dabar lavašas populiarus visame pasaulyje. Iš šios armėnų duonos galima paruošti daugybę patiekalų. Nuo šašarmos iki suktinukų, pyragų ir kitų patiekalų. Lavash
pirmą kartą pasirodė Rytuose
.
Tikriausiai šią duoną pradėjo kepti Kaukaze. Vėliau lavašas ėmė keliauti į kitas šalis ir atsidūrė Armėnijoje bei Gruzijoje. Šiose šalyse plonas plokštainis iki šiol naudojamas kaip duona. Daugelis žmonių vynioja mėsą ir daržoves į pitą nenaudodami lėkščių.
Pasigaminkime
mėsos
suktinukus iš pitos
.
Mėsos suktinukų ingredientai:
- Įdaras – 300 g;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Paprikos – ⅓ šaukštelio;
- kalendros – žiupsnelis;
- Pienas – 60 ml;
- Sūris – 130 g;
- krapai – ryšulėlis;
- Kiaušinis – 2 vnt;
- Miltai – 2 šaukštai;
- Lavašas – 2 lapai.
Mėsos suktinukų paruošimas:
Supjaustykite nedidelį svogūną kubeliais, sumaišykite su malta mėsa, įberkite druskos, paprikos ir kalendros. Į maltą mėsą supilkite 30 ml pieno ir viską gerai išmaišykite
. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir susmulkinkite krapus. Padalykite lavašą į nedidelius stačiakampius. Į juos sudėkite faršą, paskirstykite ją per visą paviršių, nesiekiant kraštų 2-3 cm.
Pabarstykite faršą sūriu ir krapais, susukite į ritinėlius.

Kiekvieno suktinuko kraštą patepkite kiaušiniu ir užspauskite
. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinio, pieno ir miltų mišinį. Kiekvieną suktinuką apvoliokite šiame mišinyje.

Keptuvėje augaliniame aliejuje po dangčiu kepkite kiekvieną suktinuką, kol apskrus iš abiejų pusių.

Rezultatas – skanūs mėsos suktinukai pitos duonoje.

Tai geras kepamų paplotėlių pakaitalas.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

