Žuvis visada buvo vienas svarbiausių maisto produktų žmogaus mityboje. Sunku nustatyti tikslią datą, kada žmonės pradėjo gaminti žuvį. Tačiau yra įrodymų, kad žuvis buvo pagrindinė žmonių mitybos dalis nuo paleolito laikų
. Archeologiniai radiniai, pavyzdžiui, žuvų kaulų ir žvynų liekanos, rodo, kad žmonės gaudė ir valgė žuvį jau daugiau kaip prieš 40 000 metų. Skirtingos kultūros turi savitų žuvies ruošimo būdų. Pavyzdžiui, Japonijoje populiarūs sušiai ir sašimi, Viduržemio jūros regiono virtuvėje – ant grotelių kepta žuvis, o rusų virtuvėje populiarūs žuvies pyragai ir žuvies sriuba.
Žuvį taip pat galima virti keptuvėje, troškinti ir kepti
.
Papasakosime, kaip paruošti troškintą lašišą.
Ingredientai: 1:
- Miltai – 4 vnt;
- Svogūnas – 2 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- pomidorų pasta – 2 valg;
- grietinė 15 % – 2 valgomieji šaukštai;
- Miltai – 4 valg. šaukštai;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Žuvies prieskoniai – 1 šaukštelis;
- Vanduo – 400 ml.
Troškintos menkės gaminimas:
Sūdykite ir pipirais pabarstykite polocką, palikite marinuotis.

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, o morkas sutarkuokite stambia tarka
. Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūnus, kol taps skaidrūs, tada sudėkite morkas. Daržoves pasūdykite ir papipirinkite, sumaišykite ir pakepinkite
. Atskirame dubenyje sumaišykite grietinę su pomidorų pasta ir žuviai skirtais prieskoniais. Į mišinį supilkite vandenį, išmaišykite ir supilkite į keptuvę su daržovėmis.

Marinuotą lydeką apvoliokite miltuose. Sudėkite žuvį į padažą, troškinkite po dangčiu 10 minučių.

Tada žuvies gabalėlius apverskite ir troškinkite panašiai.

Rekomenduojama tokį polocką patiekti su žaliaisiais svogūnais.

Gausite sultingą šlakiuką grietinės padaže.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

