Naminis Medovik. Receptas, kurio nekeičiau daugiau kaip 30 metų

„Medovik” yra klasikinis pyragas, kuris pagrįstai laikomas vienu mėgstamiausių rusų virtuvės desertų. Minkšta, drėgna medaus pluta, išmirkyta švelniame kreme, sukuria unikalų harmoningą skonių ir tekstūrų derinį, kuris patinka ir vaikams, ir suaugusiesiems.

Pagrindinė medaus pyrago sudedamoji dalis, žinoma, yra medus. Jis suteikia šiam pyragui išskirtinį skonį ir aromatą.

Iš pradžių medus buvo naudojamas ne tik kaip saldiklis, bet ir kaip konservantas, todėl desertas buvo patvaresnis.

Priklausomai nuo regiono ir šeimos receptų, į meduolio kremą dedama grietinės, sutirštinto pieno arba sviesto kremo, todėl jis įgauna įvairių skonio atspalvių ir konsistencijos.

Paruoškime naminį meduolio torto variantą

.

Ingredientai: 1:

  • cukrus – 200 g;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • medaus – 2 valg;
  • sviestas – 50 g;
  • kepimo soda – 1 šaukštelis;
  • miltai – 600 g.

Kremo ingredientai:

  • Pienas – 600 ml;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • vanilinio cukraus – 10 g;
  • krakmolo – 2 šaukštai;
  • cukraus – 200 g;
  • sviestas – 100 g.

Pyrago „Medovik” paruošimas:

Sumaišykite cukrų su kiaušiniu, medumi ir sviestu, gerai išmaišykite. Virkite medaus mišinį ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps

. Į mišinį supilkite sodą, išmaišykite ir virkite mišinį 1 minutę. Išjungę ugnį, toliau maišykite mišinį, supilkite jį į atskirą indą ir palikite atvėsti.

Persijokite miltus, supilkite į juos medaus mišinį

.

Užminkykite minkštą elastingą ir nelipnią tešlą, iškočiokite ją į dešrą ir padalykite į 8 lygias dalis.

Iš tešlos suformuokite kolobokus ir palikite juos pailsėti po celofanu

.

Kremui puode pašildykite 400 ml pieno. Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir krakmolu

. 200 ml kiaušinių mišinio supilkite į verdantį pieną ir plona srovele supilkite į jį. Pieną gerai išmaišykite ir virkite, kol sutirštės

. Į sutirštėjusį mišinį

supilkite

sviestą, išmaišykite ir perkelkite kremą į kitą dubenį atvėsti. Būtinai uždenkite kremą maistine plėvele

. Suktinukus iškočiokite kočėlu į plonus skritulius, kepimo žiedu išpjaukite vienodos formos pyragėlius. Dėkite pyragėlius ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 4-5 min.

Kiekvieną pyragėlį aptepkite kremu, surinkite pyragėlį. Paskutinį tortą susmulkinkite į trupinius. Aptepkite torto šonus ir viršų ir apibarstykite trupiniais.

Домашний "Медовик". Рецепт, который я не меняю уже больше 30 лет

Meduoliui impregnuoti imame 8 val. laikyti šaldytuve. Iš paprastų ir nebrangių ingredientų galite pasigaminti naminį Meduolinį tortą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *