Ilgai drėgnas ir pasenęs. Velykų pyragas, kuris tinka visiems

Kulich – tai pyragas, kurį būtina turėti Velykų dieną. Šis miltinis gaminys krikščioniškame pasaulyje simbolizuoja simboliką. Kiekviena krikščionybės atšaka turi savo kuličo atmainas. Be to, net ir kiekvienoje šalyje kuličas ruošiamas skirtingai

. Kartu kuličo reikšmė išlieka nepakitusi. Tai švelni tešla, padengta sniego baltumo glajumi ir pabarstukais. Kulich viduje yra cukruotų vaisių, sultenių, šokolado ir riešutų

. Ant šventinio stalo privaloma palikti vietos religiniam kepimui. Geriau kuličą pasigaminti patiems. Toks naminis kepimas būtinas šeimoje. Išsikepkime kuličą patys.

Sudedamosios dalys kulichui:

  • Miltai – 1700 g;
  • Pienas – 500 ml;
  • Žalios mielės – 70 g;
  • Cukrus – 500 g;
  • Kiaušiniai – 7 vnt;
  • Vanilinis cukrus – 10 g;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Sviestas – 200 g;
  • augalinis aliejus – 70 g;
  • grietinė 20 % – 250 g;
  • 1 citrinos žievelė;
  • Sultenės – 400 g.

Kulišo paruošimas:

Į šiltą pieną supilkite 3 šaukštus miltų iš bendro kiekio, taip pat mieles ir 5 šaukštus miltų, išmaišykite.

Tuo metu į atskirą dubenį po vieną įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir druską, išplakite iki vientisos masės. Į kiaušinių masę

supilkite

augalinį aliejų ir grietinę, išmaišykite

. Į mišinį dalimis supilkite miltus, išminkykite tešlą. Antrą kartą įmaišę miltų, į tešlą supilkite nuplautas rūgštynes ir citrinos žievelę, toliau minkykite.

Влажный и долго не черствеет. Пасхальный кулич, который получается у всех

Į tešlą įmaišykite oparą, išminkykite ir įberkite trečdalį miltų. Galiausiai sudėkite minkštą sviestą ir minkykite, kol tešla vienu gabalu atsiskirs nuo indo

. 1,5 valandos palikite tešlą po rankšluosčiu

.

Kulichų formeles ištepkite augaliniu aliejumi ir ⅓ tešlos supilkite į jas.

Влажный и долго не черствеет. Пасхальный кулич, который получается у всех

Kepkite kuličius 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.

Влажный и долго не черствеет. Пасхальный кулич, который получается у всех

Iškepus galima pasigaminti glajų iš baltymų ir cukraus, papuošti kuličius.

Влажный и долго не черствеет. Пасхальный кулич, который получается у всех

Влажный и долго не черствеет. Пасхальный кулич, который получается у всех

Tai lengvai pagaminami, tačiau skanūs saldūs pyragaičiai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *