Marinuoti baklažanai su česnakais yra populiarus užkandis, išsiskiriantis pikantišku skoniu ir aštriu aromatu.
Taip marinuoti baklažanai gali tapti bet kurio stalo puošmena ir paįvairinti kasdienį valgiaraštį. Baklažanuose gausu vitaminų, mineralinių medžiagų ir skaidulų, o česnakai suteikia pikantiškumo ir naudos sveikatai.
Marinavimas leidžia išsaugoti visas naudingąsias daržovių savybes ir suteikti joms naujų skonio niuansų.
Papasakosime, kaip patiems pasiruošti marinuotų baklažanų
Ingredientai: 1:
- Baklažanai – 1,5 kg;
- Svogūnai – 500 g;
- Česnakai – 20 g;
- augalinis aliejus – 150 g;
- Druska – 4 šaukšteliai;
- Cukrus – 1 šaukštelis;
- Hmeli Suneli – 2 šaukšteliai;
- Juodieji pipirai – 1 šaukštelis;
- Saldžioji paprika – 1 šaukštelis;
- aštrioji paprika – 1 šaukštelis;
- Vyno arba obuolių acto – 3 valg. š.
Marinuotų baklažanų paruošimas:
Išvalykite baklažanus taip, kad išeitų „zebras”. T. y. pakaitomis nulupkite odelę ir nuluptą daržovės dalį. Baklažanus supjaustykite nedideliais griežinėliais, į gilų dubenį suberkite druską
. Svogūną smulkiai
supjaustykite
, apkepkite iki auksinės spalvos keptuvėje su augaliniu aliejumi (75 ml). Į pakepintus svogūnus suberkite cukrų ir kepkite dar 2 min.
Svogūnus sudėkite į atskirą dubenį
.
Iš baklažanų išspauskite skysčio perteklių, sudėkite
juos
į keptuvę su likusiu augaliniu aliejumi.
Baklažanus lengvai apkepkite, sudėkite į juos svogūnus,
įspauskite
česnako skilteles. Į mišinį supilkite hopli souneli, juoduosius pipirus, saldžiąją papriką, aštriąją papriką. Baklažanus 10 minučių troškinkite uždengę dangčiu.
Sumaišykite ingredientus, įpilkite acto. Išmaišykite ingredientus, troškinkite baklažanus po dangčiu dar 5 minutes.
Belieka tik sudėti baklažanus į stiklainius, užpilti viršūnėles likusiu aliejumi. Sandariai uždarykite stiklainius ir palikite iki žiemos arba 7-8 dienoms.