Salotos su nedideliu kiekiu produktų visada būna pačios skaniausios, nes jose puikiai dera skirtingų ingredientų skoniai. Marinuoti svogūnai ir mėsa suteikia salotoms pikantiškumo.
Salotoms paruošti reikės šių ingredientų:
–
vištienos filė, 300 g;
– svogūnas, 1 vnt;
– kiaušiniai, 3 vnt;
– pomidoras, 1 vnt;
– cukrus, 1 valgomasis šaukštas
; – actas, 2 valgomieji šaukštai
; – majonezas, 2 valgomieji šaukštai
; – druska, pipirai.
Gaminimo procesas
Išvirkite kiaušinius ir supjaustykite juos kubeliais
. Pomidorą supjaustykite kubeliais
.
Patarimas: kad salotos „netektų”, pomidorą perpjaukite į dvi dalis, šaukšteliu išimkite minkštimą su sėklomis ir tada supjaustykite atsitiktiniais gabalėliais.
Svogūnai supjaustomi plonais pusžiedžiais, sumaišomi su cukrumi ir kąsneliu, paliekami marinuotis
. Vištiena išverdama pasūdytame vandenyje su prieskoniais, atvėsinama, supjaustoma ir supjaustoma kubeliais.
Svogūnai išspaudžiami iš acto
. Visi ingredientai sumaišomi, užpilami majonezu ir patiekiami
.
Kad būtų skaniau, įdėkite raudonųjų svogūnų, taip pat iš anksto marinuodami. Vištieną galima rūkyti arba kepti orkaitėje – taip salotos įgaus originalių, pikantiškų natų. Kai kurie žmonės taip pat deda kubeliais supjaustyto sūrio, bet nedaug.


Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

