Salotos su nedideliu kiekiu produktų visada būna pačios skaniausios, nes jose puikiai dera skirtingų ingredientų skoniai. Marinuoti svogūnai ir mėsa suteikia salotoms pikantiškumo.
Salotoms paruošti reikės šių ingredientų:
–
vištienos filė, 300 g;
– svogūnas, 1 vnt;
– kiaušiniai, 3 vnt;
– pomidoras, 1 vnt;
– cukrus, 1 valgomasis šaukštas
; – actas, 2 valgomieji šaukštai
; – majonezas, 2 valgomieji šaukštai
; – druska, pipirai.
Gaminimo procesas
Išvirkite kiaušinius ir supjaustykite juos kubeliais
. Pomidorą supjaustykite kubeliais
.
Patarimas: kad salotos „netektų”, pomidorą perpjaukite į dvi dalis, šaukšteliu išimkite minkštimą su sėklomis ir tada supjaustykite atsitiktiniais gabalėliais.
Svogūnai supjaustomi plonais pusžiedžiais, sumaišomi su cukrumi ir kąsneliu, paliekami marinuotis
. Vištiena išverdama pasūdytame vandenyje su prieskoniais, atvėsinama, supjaustoma ir supjaustoma kubeliais.
Svogūnai išspaudžiami iš acto
. Visi ingredientai sumaišomi, užpilami majonezu ir patiekiami
.
Kad būtų skaniau, įdėkite raudonųjų svogūnų, taip pat iš anksto marinuodami. Vištieną galima rūkyti arba kepti orkaitėje – taip salotos įgaus originalių, pikantiškų natų. Kai kurie žmonės taip pat deda kubeliais supjaustyto sūrio, bet nedaug.